BALET

Ja ç'përfitojnë fëmijët duke u marrë me balet

Ndoshta nuk e keni konsideruar kurrë baletin si një aktivitet pas shkollës. Tani që jeni në dijeni për disa nga përfitimet e mrekullueshme të kësaj forme të vallëzimit, keni një mundësi tjetër për fëmijët tuaj.

Kur është fjala për fëmijët e tyre, prindërit duan që ata të kenë më të mirën. Ekspozimi ndaj gjërave si sportet dhe artet i ndihmon fëmijët të zhvillohen më mirë. A keni menduar për baletin? Vallëzimi është një forme aktiviteti  për vajzat dhe djemtë, të cilin mund ta fillojnë si femijë. Baleti klasik në një periudhë ra ne hije nga vallëzimet moderne, hip-hop, jazz dhe forma të tjera. Por, a e dini se fillimi me balet do të ndihmojë me këto lloje të tjera vallëzimi? Kjo është vetëm një sekret i vogël që ne po e themi sa për fillim.


Disa nga përfitimet e baletit për fëmijët e vegjël janë:

-Mësojnë të ndjekin udhëzimet;

-Fitojnë një ndjenjë të disiplinës përmes mësimit të pozitave të reja;

-Mësojnë bashkërendimin, balancimin dhe si të kontrollojnë trupat e tyre në lëvizje;

-Janë aktivë dhe marrin stërvitje ditore;

-Bëhen të kënaqur para grupeve.


Për fëmijët, të mësuarit e gjërave të reja është më e lehtë se për të rriturit. Ata mund të përshtaten dhe të mësojnë më shpejt se kur janë më të rritur. Pra, sapo një fëmijë fillon në balet në moshë të hershme, ata nuk po mësojnë vetëm një formë të çmuar të artit, por gjithashtu po trajnohen për jetën që është përpara tyre. Megjithatë, ky është vetëm fillimi. Ndërsa një fëmijë vazhdon të ndjekë baletin, do të shihni përfitime më të mëdha, sidomos kur bëhen adoleshentë dhe në vitet adoleshente.


-Ata zhvillojnë muskujt nga praktika e baletit

-Fitojnë një ndjenjë të vetëbesimit dhe krenarisë për atë që mund të arrijnë

-Mësojnë se si të punojnë për të marrë atë që duan nga performanca e tyre

-Aftësitë e mësuara në balet janë të dobishme për forma të tjera të vallëzimit, si tap ose jazz, nëse duan të marrin atë më vonë

-Ata mësojnë për ushqimin e duhur për të mbajtur trupin e tyre në formë në mënyrë që ata të mund të kërcejnë


Ndoshta nuk e keni konsideruar kurrë baletin si një aktivitet pas shkollës. Tani që jeni në dijeni për disa nga përfitimet e mrekullueshme të kësaj forme të vallëzimit, keni një mundësi tjetër për fëmijët tuaj. Kush e di, një ditë ata mund të vallëzojnë nëpër teatro në të gjithë vendin dhe më gjerë.(Portali Shkollor)

2,319 Lexime
4 vjet më parë