Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: [email protected].

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: [email protected].

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: [email protected].

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: [email protected].

Psikologia këshillon...

Denata Toce

Të nderuar lexues!
Pranë këtij këndi, do të keni mundësinë të gjeni informacione reflektuese mbi sjelljen dhe edukimin. Në fokus janë fëmijët, si burim motivimi për të ndërtuar një të ardhme të sigurt për jetën e tyre. Të gjithë aktorët e tjerë, prindër, edukatorë, mësues dhe kujdestarë, janë faktorë të nevojshëm, themelorë për sigurimin e një rrugëtimi të shëndetshëm në qendër të dinamikës psiko-edukuese.
- Denata Toçe, Psikologe


 • Siguria dhe shëndeti në çerdhe dhe në kopshte, nga Denata Toçe

  nga    Denata Toçe     538 Lexime

  Do të duhet t’i qëndroj për një kohë të gjatë në kokë këtij artikulli, për të kujtuar të gjitha masat që duhen marrë për një ambient më të sigurt në ç...

 • Denata Toçe: Të kujdesemi për mësuesit tanë

  nga    Denata Toçe     4,672 Lexime

  Kishte ardhur koha të ndaja këto reflektime mbi rolin e mësuesit. Uroj të kem hedhur një gur themeli për të ndërtuar një sistem më të mirë në mbështet...

 • Si t’ia bëj që fëmija im të lexojë?

  nga    Denata Toçe     5,549 Lexime

  Motivimi drejt librit është një prej rrugëtimeve të tij. Kur fillon ta përshkruash, nuk kthehesh dot më mbrapsht. Është një kënaqësi, që kërkon ta kes...

 • Prindërit gabojnë, fëmijët kërkojnë falje…

  nga    Denata Toçe     3,225 Lexime

  Duket se ne, si prindër, e gjejmë veten të gabojmë me fëmijët tanë shumë herë më shumë se ç’e kishim menduar. Ky reflektim nuk vlen vetëm për të kuptu...

 • Jepi stresit vendin që i takon

  nga    Denata Toçe     1,679 Lexime

  Kujdesi ndaj vetes është e drejta më hyjnore në këtë tokë. Ndaj ju jeni këtu, që të kujdeseni për tempullin tuaj, trupin dhe mendjen. Kështu do të jen...

 • Loja, institucioni i zhvillimit të njohjes dhe lumturisë te fëmijët…

  nga    Denata Toçe     1,633 Lexime

  Fëmijët dinë të luajnë, të jenë lojcakë. Ata kanë lindur me këtë aftësi. Ju nuk keni pse lodheni t’u mësoni më shumë se kaq. Mjaft t’i ndiqni veprimet...

 • Zgjimi i një agimi të ri

  nga    Denata Toçe     1,369 Lexime

  Të gjithë ne mendojmë dhe kemi shpresën e një agimi të ri, e një mëngjesi pa preokupime se ku do të shkojë sot dhe si do të veprojë. E një dite që nuk...

 • Mësuesit në misionin e shpëtimit

  nga    Denata Toçe     3,365 Lexime

  Sot shumë prej mësuesve janë të sëmurë me Covid-19. Ndaj, kurajo! Sot jemi me ju! Ndërkohë, fëmijët me mënyrën e tyre shpresojnë dhe luten çdo ditë që...

 • Shkollë në kohën e Kurorës

  nga    Denata Toçe     1,935 Lexime

  Shkolla sot filloi, me emocionet e një viti tjetër dhe një KURORE në pushtet, por që askush nuk i përulet përballë dëshirës për të jetuar në shoqërinë...

 • A ke ndonjë sekret?

  nga    Denata Toçe     2,369 Lexime

  Ne duhet t’i flasim hapur për jetën dhe vdekjen fëmijës, për njerëzit dhe sjelljet e tyre. Kjo do ta bënte jetën e fëmijës më të lehtë që të mos binte...