Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: [email protected].

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: [email protected].

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: [email protected].

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: [email protected].

Psikologia këshillon...

Denata Toce

Të nderuar lexues!
Pranë këtij këndi, do të keni mundësinë të gjeni informacione reflektuese mbi sjelljen dhe edukimin. Në fokus janë fëmijët, si burim motivimi për të ndërtuar një të ardhme të sigurt për jetën e tyre. Të gjithë aktorët e tjerë, prindër, edukatorë, mësues dhe kujdestarë, janë faktorë të nevojshëm, themelorë për sigurimin e një rrugëtimi të shëndetshëm në qendër të dinamikës psiko-edukuese.
- Denata Toçe, Psikologe


 • Procesi i ushqyerjes dhe rutina e prishur e fëmijëve gjatë COVID-19

  nga    Denata Toçe     2,354 Lexime

  Me ardhjen e këtij virusi, pushimi nuk është më një pushim i zakonshëm, dhe dinamikat nuk janë aspak të njëjtat, ndaj do të duhet të përshtasim rregul...

 • Denada Toçe: A po e arrin qëllimin e tij mësimi “online”? ÇFARË po ndodh dhe SI duhet të ndodh?

  nga    Denata Toçe     4,476 Lexime

  Mendoj se do të ishte shumë efikase që orët e punës të ndahen midis prind-fëmijë dhe mësues-fëmijë. Takimet “online” të bëhen me kohë të reduktuar, ku...

 • Do t’ia dalim koronavirusit

  nga    Denata Toçe     3,532 Lexime

  Kam besimin se njerëzimi është i përgatitur të jetë reagues ndaj vështirësive. Kjo është një aftësi e krijuesit tonë. Ne do t’ia dalim mban të jemi mi...

 • Lëndimi prej bullizmit në mëshirë të bullistëve

  nga    Denata Toçe     3,637 Lexime

  Është koha të fillojmë me fëmijët tanë, t’i tregojmë me dashuri dhe kujdes që janë pjesë e kësaj bote. Ne mund t’ia dalim të jemi më të mirë. Ne mund...

 • Gjatë një seance: Fëmija në kopertinë

  nga    Denata Toçe     2,505 Lexime

  Rast pas rasti, psikologia Denada Toçe, zbulon përjetime të reja. Një ndër to, të cilën ajo ka zgjedhur ta ndajë me lexuesit e Portalit Shkollor, ësht...

 • Detyra pa bërë naze

  nga    Denata Toçe     4,937 Lexime

  Është kthyer një sfidë e madhe të bindësh një fëmijë të bëjë një detyrë, sidomos atë që e ka "detyrë shtëpie" prej shkollës. Çfarë mund të themi ne si...

 • Fundit i Vitit si fillimi i jetës!

  nga    Denata Toçe     2,519 Lexime

  Jeta na është dhënë një herë dhe çdo vit rifillon me këtë kujtesë, duke e vlerësuar çdo moment, i lumtur apo i trishtë qoftë ai, por i mbushur me shpr...

 • Nëse e keqja vjen papritur, frika është zgjidhje

  nga    Denata Toçe     2,945 Lexime

  Të gjithë ne po kalojmë gjendje ankthi ndaj ngjarjes së papritur të tërmetit, por pse frika është kaq e fortë dhe ndjenja është kaq e padurueshme? Si...

 • Një udhëtim sa për gjithë jetën!

  nga    Denata Toçe     1,641 Lexime

  “Udhëtimi më i bukur për një fëmijë, është libri. Bota më e pasur për një individ është biblioteka e tij”. – Denata Toçe

 • Bukë me vete në shkollë

  nga    Denata Toçe     2,601 Lexime

  Një nga arsyet më të mira për të marrë ushqim me vete në shkollë, është të kesh mundësi ta ndash atë me të tjerë. Përveç vlerave ushqyese që sjell ush...