LOJËRA

Loja është fuqi lëvizëse për nxitjen e të mësuarit dhe zhvillimit te secili fëmijë

Më poshtë do të gjeni disa veprimtari të cilët mësuesit edhe prindërit mund t'i përgatisin me fëmijët.

Fëmijët mësojnë më mirë kur aktivitetet nxiten nga vetë përvoja e tyre dhe përvetësojnë njohuri dhe shkathtësi të reja përmes aktiviteteve që i krijojnë vetë.


Më poshtë po ju tregoj disa veprimtari të cilët mësuesit edhe prindërit mund ti përgatisin me fëmijët.


1.Të luajmë dhe të mësojmë 

2. Përballja me emocionet është një fakt i jetës, fëmijët duhet të njohin emocionet 

3.Të ndjekim udhëzimet 

4.Të mësojmë shenjat e barazimit, një veprimtari tepër e thjeshtë dhe argëtuese për fëmijët 

5.Makaronat përveçse janë një ndër ushqimet e preferuara të fëmijëve, ato janë edhe një nga materialet me të cilat fëmijët mund të krijojnë.

Nga Igla XhangoliPublikim N.Allkja Biçaku 

©Portali ShkollorTë gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

2,131 Lexime
3 vjet më parë