IDE KREATIVE

Projekte arti që mësojnë dhe frymëzojnë

Gjatë fundjavës, fëmijët mund të zgjedhin të bëjnë një nga projektet e mëposhtme, të cilat i njohin me artistë të mëdhenj.

Çdo artist është së pari një amator. Kjo është arsyeja përse është kaq e rëndësishme t'i ekspozoni fëmijët në shumë stile artistike. Sa më shumë ta përjetojnë artin, aq më shumë do ta ndjejnë atë teksa rriten. Gjatë fundjavës, fëmijët mund të zgjedhin të bëjnë një nga projektet e mëposhtme, të cilat i njohin me artistë të mëdhenj. Ngjyrosni lulet e O'Keeffe

Lulet e mëdha të O'Keeffe janë shumë të arritshme për fëmijët. Ngjyrosni lule të mëdha, në një larmi ngjyrash, së bashku me sfondet. 

Lulet e mëdha të artistes O'Keeffe


Bëni peisazhe dimri me akuarelKapni ngjyrat e mrekullueshme të një perëndimi dielli.


Përdorni pika për të pikturuar kafshë të ndryshme. A e dini se pikat janë një teknikë e përdorur nga shumë artistë?


Shtoni avull pambuku në gota të pikturuara


Pikturoni petulla me bojëra uji. Përdorni kapakë kavanozësh në dy madhësi të ndryshme për të nxjerrë format e petullave. Më pas, mbushini ato me bojëra uji. 


Krijoni rrathët sipas Kandinskit


Shtoni një pamje të qytetit në qiellin e Natës me Yje

Nata me Yje e Van Gogh është një nga më të famshmet e tij. Fëmijët mund t’i shtojnë kësaj nate çfarë të duan, sipas imagjinatës së tyreKompozime të natyrës me shkumës si Cezanne

Burimi: https://www.weareteachers.com/third-grade-art/


Përgatiti Parajsa Shtini

©Portali ShkollorTë gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

3,609 Lexime
3 vjet më parë