NGJYRAT DHE FËMIJËT

Rëndësia e ngjyrave te fëmijët

Ngjyra është njëra prej atributeve më të dukshme të botës që na rrethon. Për foshnjat dhe fëmijët, kuptimi i ngjyrave është njëra prëj gjërave esenciale në ndërtimin dhe zhvilimin e tyre...

Dhomat e fëmijëve me ngjyra nuk janë vetëm të mira për tu parë, por ato mund të ndihmojnë në rritjen dhe zhvillim e tyre. Ngjyra është njëra prej atributeve më të dukshme të botës që na rrethon. Për foshnjat dhe fëmijët, kuptimi i ngjyrave është njëra prëj gjërave esenciale në ndërtimin dhe zhvilimin e tyre, që këtë kuptim ata do ta përdorin për të mësuar çdo aspekt të jetës. Kështu që, kur vjen puna te dizajnimi i dhomave të fëmijëve, ngjyrat janë njëra prej elementeve që patjetër duhet të merret në konsideratë. 


Njohja e ngjyrave mund të sigurojë për fëmijen tuaj mësimin e mjeteve esenciale të jetës. Për shembull, në matematikë, njohja e ngjyrave përdoret për të kategorizuar, renditur, krahasuar, etj. Përvec kësaj, fëmijët përmës ngjyrave nuk mësojnë vetëm të identifikojnë ngjyrat, apo për t’i identifikuar objektet, por zhvillojnë dhë forcojnë aftësinë e tyre për të komunikuar në mënyrë efektive.


Duke i mësuar fëmijës ngjyrat, (duke përfshirë, nuancat, tonet), ju gjithashtu do t’i mësoni atyre, që ta përdorin ngjyrën edhe si mjet për shprehjen e kreativitetit në të gjitha aspektet e jetës. Mbi të gjitha, fëmija juaj do të mësoj të përdorë ngjyrat si mjete identifikuese si psh. përmes të ngjyrës së kuqe, ai identifikonë se ajo ngjyrë paraqet rrezik, apo për ta dallur të nxehtin nga të ftoti, por roli që ka ngjyra në zhvillimin e tyre nuk ndalet këtu.


Andaj nëse keni vendosur që të ndërtoni një dhomë për fëmijët, mendojeni edhe njëherë, por kësaj here duke menduar që të fusni sa më shumë ngjyra në të.

4,427 Lexime
4 vjet më parë