FESTAT

Traditat e këndshme të Krishtlindjeve

Ushqimi, pema, këngët, filmat - ka kaq shumë rituale të shkëlqyera në të cilat marrim pjesë të gjithë. Është periudha e vitit që bën çdo familje bashkë, mbledhur rreth dhomës së ngrohtë. A ka diçka më të mrekullueshme se kjo?

Ushqimi, pema, këngët, filmat - ka kaq shumë rituale të shkëlqyera në të cilat marrim pjesë të gjithë. Është periudha e vitit që bën çdo familje bashkë, mbledhur rreth dhomës së ngrohtë. A ka diçka më të mrekullueshme se kjo? 


Ajo që mund të bëni është:


1. Pizhame të njejta për prindërit dhe fëmijët

Të gjithë pjestarët e familjes të veshin pizhama të njejta. Duke u kombinuar me njëri-tjetrin, portreti familjar duket edhe më i këndshëm. 


2. Ëmbëlsirat (biskotat e Krishtlindjeve)

Gatuani ëmbëlsira (biskotat e krishtlindjes). Kush nuk i pëlqen ëmbëlsirat? Të gjithë i duan. Tryeza e mbushur është një nga zakonet e kësaj feste, së cilës të gjithë i gëzohen. 


3. Dhuratat poshtë pemës

Dhuratat e babagjyshit. Kush ka fëmijë e di shumë mirë ritualin e dhuratave. Pjesa më e bukur e kësaj feste është pikërisht dhurata poshtë pemës. 


4. Kartolinat e bëra vetë

Kartolinat e bëra vetë. Miqtë tuaj do e vlerësonin kreativitetin tuaj, nëse do zgjidhnit t'I bënit vetë kartolinat. Urimet e ngrohta dhe të përzemërta janë një nga elemëntët më të bukura të festës së vitit. (Përshtati nga "Goodtoknow" P.Shtini; Portali Shkollor)

1,740 Lexime
4 vjet më parë