Studimi

Një përqafim ju bën të ndiheni më të lumtur!

Sipas disa studimeve nga Universiteti i Karolinës Veriore, në rastet që njerëzit përqafohen për më shumë se 20 sekonda, çlirohet oksitocinë, ndryshe injohur si hormoni i dashurisë

Një përqafim tregon dashuri, mbështetje... Por çfarë ndodh vërtet gjatënjë përqafimi?

Sipas disa studimeve nga Universiteti i Karolinës Veriore, në rastet që njerëzit përqafohen për më shumë se 20 sekonda, çlirohet oksitocinë, ndryshe injohur si hormoni i dashurisë, si rrjedhojë personi ka ndjenja pozitive dhe rrit besimin që ka ndaj të tjerëve. Pra, vetëm nëpërmjet një përqafimi do të ndiheni më të lumtur dhe do të keni më shumë besim te të tjerët.

Oksitocina është një nga neurotransmetuesit më të fuqishëm në trurintonë. Ajo kërkon teknika stimuluese të veçanta për t’u çliruar në mënyrë natyrale një ndër të cilat është përqafimi.

Përqafimet forcojnë sistemin imunitar, ulin ndjesinë e vetmisë, relaksojnë muskujt dhe rrisin vetëvlerësimin.

2,991 Lexime
8 vjet më parë