Nuk ka më bionde! Shkak, niveli i lartë i acidit në ujë

“Ishte e tmerrshme. Nga flokëverdhë, flokët e mia morën një ngjyrë mes vjollcës dhe të gjelbrës. Nuk e kuptova se çfarë ndodhi! Kam blerë larës të shtrenjtë, por më pas e kuptova se e gjithë kjo ishte shkaktuar nga uji”

Biondet në një qytet në Irlandë ngjyrosin flokët e tyre me një ngjyrë të errët. Por cila është arseja?

Mediat e huaja shkruajnë se kjo ndodh për shkak se uji përmban acid. Larje pas larjeje ndryshon edhe ngjyra e flokëve. Pas larjes, flokët bionde bëhen të gjelbra, e gjithë kjo për shkak të nivelit të lartë të acidit në ujin që vjen nga ujësjellësi.

Sciarra Boucle është një nga shumë femrat gra nga North Courk, e cila ishte detyruar të lyente flokët me një ngjyrë më të errët.

“Ishte e tmerrshme. Nga flokëverdhë, flokët e mia morën një ngjyrë mes vjollcës dhe të gjelbrës. Nuk e kuptova se çfarë ndodhi! Kam blerë larës të shtrenjtë, por më pas e kuptova se e gjithë kjo ishte shkaktuar nga uji”, thotë ajo. 

1,450 Lexime
8 vjet më parë