Model

Panairi i Librit/ Plan projekt ndërlëndor, klasa V

Organizimi nga vetë nxënësit i “Panairit të librit” do të jetë një veprimtari interesante. Kjo iniciativë do të përmbushte të gjitha interesat e fëmijëve për të hulumtuar, lexuar e sipërmarrë. Ata do të dhurojnë libra por dhe do të tregtojnë me një çmim të arsyeshëm disa prej tyre. Përgatiti Shkëlzim Pepaj.

Fëmijët pëlqejnë të lexojnë libra e revista. Shumëllojshmëria e informacionit dhe pjesëve letrare apo jo letrare te librat dhe revistat bëjnë që ata t’i lexojnë ato me dëshirë. Gjithashtu librat dhe revistat i përdorin si burime informacioni në lëndë të ndryshme. Organizimi nga vetë nxënësit i “Panairit të librit” do të jetë një veprimtari interesante. Kjo iniciativë do të përmbushte të gjitha interesat e fëmijëve për të hulumtuar, lexuar e sipërmarrë. Ata do të dhurojnë libra por dhe do të tregtojnë me një çmim të arsyeshëm disa prej tyre. Në këtë projekt nxënësit përdorin aftësitë hulumtuese për të kërkuar e gjetur libra dhe revista të ndryshme, aftësitë për të rivlerësuar librat e bibliotekës së klasës, aftësitë bashkëpunuese dhe sipërmarrëse.


© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

1,734 Lexime
1 vit më parë