Kujdes!

Si të zbuloni nëse celulari juaj po përgjohet

Nëse dy shifrat e fundit janë të njëjta si në kodin e mëparshëm, kjo do të thotë se ju, gjegjësisht telefoni juaj nuk është duke u përgjuar. Nga ana tjetër, në qoftë se numrat tuaj ndryshojnë, kjo do të thotë që keni qenë apo...

A e keni menduar se dikush po përgjon telefonin tuaj? Ka një mënyrë që ju të dini nëse përgjoheni dhe të mos shqetësoheni për këtë, mjafton të ndiqni hapat në vijim.


1. Shtypni kodin *#06# për të bërë thirrje, pas së cilës do të shfaqet kodi IMEI

2. Pastaj në Settings, gjeni opsionin që përmban informacionet në lidhje me telefonin.


Për pajisje Android, ky opsion është në parametrat (Settings), nën “About device” (Rreth pajisjes) në të cilën ekziston opsioni “Status”.


Aty do të jenë të shënuar informacione të rëndësishme në lidhje me telefonin tuaj, duke përfshirë edhe kodin IMEI.


Nëse dy shifrat e fundit janë të njëjta si në kodin e mëparshëm, kjo do të thotë se ju, gjegjësisht telefoni juaj nuk është duke u përgjuar. Nga ana tjetër, në qoftë se numrat tuaj ndryshojnë, kjo do të thotë që keni qenë apo jeni nën vëzhgim të dikujt.


Në telefonat iPhone kodi IMEI është i vendosur nën “About” në rregullimet e përgjithshme.

Nëse telefoni juaj refuzon t’i përgjigjet këtyre hapave atëherë ju jeni përgjuar.


(Portali Shkollor)

10,249 Lexime
6 vjet më parë