“7 Marsi”, nxënësit urojnë mësuesit përmes vargjeve

Në ditën e “7 Marsit” nxënësit iu kushtuan vargje mësuesve të dashur

Ne ju sjellim vargjet e Aulona Gjoshit, nxënëse e shkollës fillore “Xheladin Gashi – Plaku”, Komoran.

"7 Marsi"

Na erdhi marsi

Muaji i lavdisë

I shkollës së parë shqipe

I shkëndijave të lirisë.

 

Sot shkolla e parë në Korçë

I mbush 129 vjet

Që nxori popullin shqiptar

Nga terri që e mbuloi për shumë vjet.

 

U hap porta e dijes

Në datën 7 mars

Me mësues Sotirin

E motrat Qiriazi

Si dhe Naimin

Me vëllezërit e tij

Që popullit shqiptar i dha dituri.

 

Që nga kjo kohë

Sot 7 marsin festojmë

Mësuesve tonë të dashur                              

Këtë ditë ua urojmë.

Nga: Aulona Gjoshi, Klasa: VII2

Nxënëse e shkollës fillore “Xheladin Gashi – Plaku”, Komoran

2,815 Lexime
8 vjet më parë