Mirënjohje për mësuesit

Një mësues i mirë nuk harrohet kurrë

Gëzuar ju mjeshtra të jetës dhe arkitektët e gdhendjes së vlerave me aq mjeshtëri tek fëmijët tanë! një faleminderit të thjeshtë për të gjitha ato çka ju bëni për fëmijët dhe për ne!

Në jetën tonë ka shumë njerëz që kalojnë dhe, shumica prej tyre, pa lënë asnjë gjurmë, por "Një mësues i mirë nuk harrohet kurrë".  


Një mësues, një edukator, zë një vend të rëndësishëm në jetën tonë, në familjen tonë dhe mbi të gjitha lë gjurmë të pashlyeshme tek fëmijët tanë. 


Sa e vështirë është, sidomos kur janë të vegjël, t'i lëmë fëmijët në duart e një të huaji dhe të mund t'ua besosh atyre; sa e vështirë është të shikosh sytë e krijesës tënde të fryrë nga loti ndërkohë që duhet të kthehesh pa treguar zemrën tënde të thyer sepse të duket sikur e braktis; sa e vështirë është të shkëputesh nga ajo pjesë e jotja, nga " copa e zemrës" tënde, ndërkohë që mendon nëse po bën "më të mirën" për të. 


FATMIRËSISHT KA MËSUES OSE MË MIRË EGZISTOJNË “MËSUESIT”, SEPSE ATA JANË MËSUES TË JETËS. 


Njerëz të thjeshtë, që e duan punën e tyre, sepse për ta është si një "vokacion" të japësh veten për fëmijët. 


Njerëzit me ndjeshmërinë për të kuptuar se sa i çmuar është thesari që po lini në duart e tyre dhe që do t'ju shoqërojë në rritjen e fëmijës tuaj. 

Njerëz të dashuruar pas punës të tyre: të cilët japin më të mirën nga vetja sepse janë të vetëdijshëm për përgjegjësinë që ju keni besuar, të cilët me përkushtim dhe përkushtim nuk do të zhgënjejnë kurrë besimin e dhënë nga ju. 


Njerëz të veçantë: bartës të durimit dhe disponueshmërisë, të cilët mësojnë tolerancën, ndarjen dhe respektin. 

Nuk kalon ditë që me vëmendje dhe kujdes të mirëpresin fëmijët, duke i vlerësuar dhe respektuar në mënyrën e të qenurit dhe të vepruarit, duke i shoqëruar për të kuptuar personalitetin e tyre. 

Prezenca të heshtura dhe diskrete që ndryshojnë jetën e fëmijëve tanë,  të përkushtuar për të rritur fëmijë paqësorë për t'i bërë ata të bëhen të rritur të lumtur, duke lënë "një pjesë të vogël " të tyre brenda çdo zemre. 

Njerëz të krijuar nga emocionet: me dashuri  ata janë në gjendje të japin dashuri dhe mirëkuptim, "të dashuruar" me çdo fëmijë, sepse ai është i ndryshëm, i veçantë dhe unik, ashtu siç është, njësoj si të ishte fëmija i tyre. 

Për ne familjet janë një dhuratë, njerëz të jashtëzakonshëm, një thesar i paçmuar që të gjithë shpresojnë të kenë fatin ta takojnë.


Për këtë ju Mësues, “Ju Mjeshtëra të JETËS” për fëmijët tanë, ju them FALEMINDERIT! 


  • FALEMINDERIT që hapni derën e një shkolle të qetë çdo ditë, duke ju mirëpritur me një buzëqeshje dhe një përqafim; 
  • FALEMINDERIT që besuat te fëmijët tanë, i inkurajoni, i edukoni të zbulojnë veten pa asnjë lloj frike; 
  • FALEMINDERIT  që keni krijuar gjithmonë një atmosferë të qetë, e cila mirëpret dialogun, gjithmonë me synimin për të krijuar një mjedis krahasimi dhe rritjeje duke kapërcyer shumë vështirësi;  
  • FALEMINDERIT t'i duam fëmijët tanë sikur të ishin fëmijët tuaj, duke na dhënë ne  prindërve privilegjin të jetojmë një jetë të qetë, pa pendim që i kemi "lënë" në shkollë;  
  • FALEMINDERIT  për mësimin dhe përcjelljen e vlerave të rëndësishme në të cilat besojmë;  


NJË FALEMINDERIT TË THJESHTË PËR TË GJITHA ATO ÇKA JU BËNI PËR FËMIJËT DHE PËR NE! 


Mësues, edukatorë, profesioni juaj është  një trashëgimi me vlera të paçmueshme. 

Një punë e bërë me zemër, një punë e përballur gjithmonë me entuziazëm të cilës njerëz të mrekullueshëm i dhurojnë trup dhe shpirt. 

Njerëz të veçantë, të cilët tregojnë në sytë e tyre pasionin dhe dashurinë që vënë për fëmijët tanë jo për një moment të vetëm, por  çdo ditë! 

 

GËZUAR 7 MARSIN JU MJESHTRA TË JETËS DHE ARKITEKTËT E GDHENDJES SË VLERAVE ME AQ MJESHTËRI TEK FËMIJËT TANË! Nga Emanuela DervishiPunonjëse Sociale 

          

 Bibliografia         

1. Bennett, B., Rolheiser, C. (2001). Beyond Monet: The Artful Science of Instructional Integration. Toronto, Ontario: Bookation.  

2.Boon, R. T. & Spencer, V. G. (2010). Best practices for the inclusive classroom. Scientifically based strategies for success. Waco  Prufrock.


©Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.             

2,201 Lexime
2 vjet më parë