Aktualitet

Sot provimi i gjuhës shqipe për rreth 29 mijë nxënës të klasave të 9-ta

Rreth 29 mijë nxënës të klasave të 9-ta në të gjithë vendin do t’i nënshtrohen sot provimit të parë, atij të gjuhës shqipe. Në datën 25 qershor do të zhvillohet provimi i matematikës dhe 28 qershor gjuha e huaj.

Rreth 29 mijë nxënës të klasave të 9-ta në të gjithë vendin do t’i nënshtrohen sot provimit të parë, atij të gjuhës shqipe.


Provimi nis në orën 10:00, ndërkohë që nxënësit do të kenë në dispozicion 2 orë e 30 minuta për të plotësuar të gjitha pyetjet e testit.


Nxënësit duhet të paraqiten në shkollë 1 orë para se të fillojë provimi.

Në datën 25 qershor do të zhvillohet provimi i matematikës dhe 28 qershor gjuha e huaj.


Provimi i gjuhës së huaj mund të jetë në anglisht, frëngjisht, italisht apo gjermanisht, në përputhje me gjuhën, e cila në planin mësimor të arsimit të mesëm të ulët, trajtohet si gjuhë e huaj e detyruar në nivelin gjuhësor.© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

396 Lexime
3 javë më parë