LOJA AMERIKANE

Fresbee, loja që kërkon energji dhe shpejtësi

Loja Frisbee përmban elementët më të mirë të futbollit amerikan, futbollit evropian, basketbollit dhe lojës së zakonshme të hedhjes së diskut, Frisbee. Ju mjaftojnë disa rregulla të thjeshta për të mësuar si luhet kjo lojë argëtuese.

Loja Frisbee përmban elementët më të mirë të futbollit amerikan, futbollit evropian, basketbollit dhe lojës së zakonshme të hedhjes së diskut, Frisbee. Ju mjaftojnë disa rregulla të thjeshta për të mësuar si luhet kjo lojë argëtuese. 


- Ju duhet të gjeni një fushë të përshtatshme për lojë, pasi kërkon shumë hapësirë. Fusha duhet të ketë dy skaje ku do të jetë porta.


- Loja luhet në dy ekipe. Numri minimal i lojëtarëve është 2 lojëtarë për skuadër. 


- Ashtu si në futboll ose në një sport tjetër ku ju duhet të shënoni një gol, skuadra juaj ka disa lojtarë që janë të përfshirë në mbrojtjen e qëllimit të tyre ose zonës së golave. Ata po mundohen të shënojnë një gol në skajin tjetër të fushës, në golin e kundërshtarit. Ju duhet të lëvizni diskun frisbee, duke e kaluar atë te lojtarët e ekipit tuaj për të shënuar një gol.


- Një lojtar që nuk mund të mbajë frisbee në duart e tij dhe nuk mund të mbajë diskun për më shumë se 10 sekonda. 


- Nëse shihni një vend të mirë për të hedhur një disk, nuk është e nevojshme ta bëni atë menjëherë. Përqendrohuni dhe përpiquni të bëni një transferim të mirë, përpiquni të hedhni diskun sa më saktë që të jetë e mundur.


- Frisbee është një predhë që ju duhet të jeni në gjendje që jo vetëm të hedhni, por edhe të kapni saktë. Për të kapur diskun, duhet të përdorni të dyja duart.© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

1,771 Lexime
2 vjet më parë