SHAHU

Lojtari më i mirë i shahut në botë

Lojtari më i mirë i shahut në botë aktualisht është Magnus Carlsen. Magnus është kampioni në fuqi i shahut në botë dhe ka qenë që nga viti 2013. Ai u identifikua shumë shpejt si një talent i jashtëzakonshëm...

Ndoshta ke dëgjuar dikë të thotë "Unë i mund gjithë miqtë e mi në shah" ose "Unë jam lojtari më i mirë i shahut në shkollën time!" Pasi keni rrotulluar sytë, mund të keni pyetur veten: Kush është lojtari më i mirë i shahut në botë?


Lojtari më i mirë i shahut në botë aktualisht është Magnus Carlsen. Magnus është kampioni në fuqi i shahut në botë dhe ka qenë që nga viti 2013.


I lindur në Norvegji në 1990, Magnus mësoi të luante shah kur ishte pesë vjeç. Ai u identifikua shumë shpejt si një talent i jashtëzakonshëm dhe u bë një nga mjeshtrat e mëdhenj më të rinj të të gjitha kohërave në moshën 13 vjeçare. Magnus ka fituar kupa të shumta bote, turne ndërkombëtare, dhe evente online. Ai është lojtari i parë i shahut në çdo format shahu: nga turnet e gjata te sulmet e rrufeshme online.

Çfarë e bën Magnus lojtarin më të mirë në botë është se ai duket sikur nuk ka dobësi. Ndërkohë që ai ishte një lojtar shum agresiv kur ishte i ri, loja e tij është zhvilluar për të qenë e fortë në çdo fushë. Ai është i rrezikshëm pa ndërmarrë shumë risk. Ai është i fortë në hapjet e lojë, në mesin e tyre dhe në fund. Ai luan shah strategjik dhe pozicional, por ai gjithashtu rrallëherë humbet mundësitë taktike. Dhe vetëm nëse merr një avantazh të vogël, ai di si ta përktheje atë në fitore.


Shumica e njerëzve bien dakort se jo vetëm që Magnus Carlsen është lojtari më i mirë i shahut në botë tani për tani, por ai është gjithashtu lojtari më i fortë i shahut në histori.


Shiko këtë sukses të shpejtë, të mahnitshëm të lojës së Magnus Carlsen. Mund të të ndihmojë të kuptosh pse ai është kampion i botës.


(Portali Shkollor)

4,261 Lexime
4 vjet më parë