Foto

NASA publikon imazhe të vrimës së madhe të kuqe

Sonda e NASA, në vlerë një miliard dollarë Juno nga orbita e Jupiterit ka dërguar fotografi të pikës së madhe të kuqe, të cilat janë mahnitëse.

Sonda e NASA, në vlerë një miliard dollarë Juno nga orbita e Jupiterit ka dërguar fotografi të pikës së madhe të kuqe, të cilat janë mahnitëse.


Juno të hënën i ishte afruar Jupiterit më shumë se sa të gjitha fluturaket e dërguara.

Pika e madhe e kuqe është cikloni më i madh në Sistemin Diellor, i cili sipas rregullave të fizikës është dashur të zhdukej kohë më parë dhe është dy herë më i gjerë se sa Toka.


Fluturakja kozmike po lëviz me shpejtësi prej 130.000 mile në orë, për shkak të të cilës xhirimi nga afërsia është i vështirë që të realizohet.


Në pikën më të afërt të Juno është aq afër pikës së madhe të kuqe, ashtu që është e pamundur që të kapet e tëra në një kuadër.


Fotografitë 3D tregojnë pamje të pabesueshme magjepsëse dhe stuhinë.


Kendis Hansen nga Instituti i shkencave planetare deklaroi se ky nuk do të jetë fluturimi i vetëm mbi pikën e madhe të kuqe, por është më i afërti.

1,652 Lexime
6 vjet më parë