AKTIVITETE VERORE

Vera është koha kur fëmijët ndërtojnë kujtimet, këto veprimtari argëtuese do mbeten të paharrueshme

Çdo prind mund të bëhet një edukues i suksesshëm në shtëpi, aktivitetet e mëposhtme do e shndërrojnë çdo moment të kaluar me fëmijët tuaj në një kohë argëtuese të të mësuarit.

Zotërimi i një aftësie të re kërkon praktikë, durim dhe shumë kohë të lirë, prandaj kjo është arsyeja pse pushimet verore mund të jenë një mundësi e artë për t’i rrethuar fëmijët me materiale argëtuese. Çdo prind mund të bëhet një edukues i suksesshëm në shtëpi, aktivitetet e mëposhtme  do e shndërrojnë çdo moment të kaluar me fëmijët tuaj në një kohë argëtuese të të mësuarit.


Kartat e plastifikuara janë një mënyrë  ideale për t’i stimuluar dhe përqendruar. 

  

Matematika gjithmonë paraqitet në sytë e fëmijëve si e vështirë por ne si edukues duhet të thjeshtojmë të mësuarit dhe ta realizojmë në mënyrë sa më argëtuese 

Një aktivitet të cilët të gjithë edukuesit duhet ta realizojnë, periudha e verës është ideale për të rikujtuar dhe ushtruar temat mësimore.

Një veprimtari e cila zhvillon një gamë aftësish njëkohësisht si, 

  1. njohja e ngjyrave 
  2. sasia e numrit 
  3. aftësi motorike fine
  4. koordinimi sy-duar
  5. ndjekja e udhëzimeve 
  6. pasurimi I fjalorit

Veprimtaritë argëtuese nxisin përqendrimin dhe vëmendjen e fëmijëve, luani dhe mësoni bashkë me fëmijët tuaj.

 

 Punoi Igla Xhangoli ©Portali Shkollor Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.  

3,338 Lexime
1 vit më parë