Psikologji

Disa aktivitete që mund të realizohen te fëmijët me autizëm

Disa sugjerime për të mbështetur dhe përmirësuar përvojën e mësimit për nxënësit me autizëm, në mënyrë që ata mund të integrohen dhe të përfitojnë maksimumin nga përvoja e tyre shkollore.

Për të ndihmuar fëmijët me autizëm të integrohen dhe të përfitojnë maksimumin nga përvoja e tyre shkollore, është shumë e rëndësishme të krijohet një ambient mbështetës për ta dhe të përdoren strategji të ndryshme mësimore dhe aktivitete përkrahëse. 


Disa nga këto strategji dhe aktivitete përfshijnë:Lojërat me emra


Aktivitetet e tilla jo vetëm që argëtojnë fëmijët por njëherazi ndihmojnë në mësimin e emrave të nxënësve të tjerë dhe prezantimin e tyre Aktivitetet shqisore

Përfshirja e lojërave dhe burimeve të tingujve mund të ndihmojë në qetësimin dhe fokusimin emocional të fëmijëve.Vizatimet

 Arti është një mjet shumë i fuqishëm për fëmijët me autizëm. Vizatimet mund të ndihmojnë ata të shprehin kreativitetin e tyre, të argëtohen, të fokusohen dhe të ndjehen më rehat.Ushtrimet e vetëdijes 

Këto ushtrime mund të ndihmojnë në mbajtjen e mendjes në të tashmen dhe në vetërregullim.Këto janë vetëm disa nga shumë mënyrat për të mbështetur dhe përmirësuar përvojën e mësimit për nxënësit me autizëm. Është e rëndësishme të përdoren në mënyrë të përshtatshme dhe të ndërgjegjshme në ambientin shkollor për të siguruar një përvojë të suksesshme për të gjithë nxënësit.


Burimi: Kliko këtuPërgatiti: Arlinda Hajdarajgazetare përgjegjëse e Portalit Shkollor Albas për Kosovën. 
©Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

388 Lexime
2 muaj më parë