Përzgjedhja e shkollës

Hapat që duhet të ndiqni për të zgjedhur shkollën e duhur për fëmijët tuaj

Nëse jeni në kërkim të një shkolle të re për fëmijën tuaj, është thelbësore të kuptoni qartë pikat e forta, interesat dhe nevojat specifike të fëmijës suaj. Në vazhdim sjellim disa pika thelbësore që çdo prind duhet të ketë parasysh në momentin që dëshiron të regjistrojë fëmijën në shkollë.

Hulumtoni rreth shkollës

Për të zgjedhur shkollën e duhur për fëmijën tuaj, bëni hulumtime të detajuara në versionin online për të marrë informacionet përkatëse. Gjatë vizitës fizike në shkollë, mund të vëreni dhe identifikoni detajet e tjera që nuk janë të qarta në internet, por që juve ju interesojnë.Vizitoni shkollën

Për të marrë ide më të hollësishme, kontaktoni shkollën dhe planifikoni një vizitë. Gjatë vizitës, komunikoni me drejtuesit dhe mësuesit për të kuptuar më shumë për ambientet dhe cilësinë e mësimit. Sigurohuni që të shihni edhe zonat rrethuese për sigurinë e fëmijëve.Hyni në brendësi të shkollës

Shkolla është vendi ku fëmija do të kalojë shumicën e kohës, kështu që është e rëndësishme të shikoni në detaje se si është ambienti. Hulumtoni cilësinë që ofron shkolla dhe sjelljen e nxënësve. Shihni angazhimin e tyre në mësim dhe mënyrën se si bashkëveprojnë me mësuesit dhe njëri-tjetrin.Qartësohuni për plotësimin e nevojave të fëmijëve 

Edhe fëmijët që nuk përjetojnë aftësi të kufizuara mund të kenë ende nevoja të tjera unike. Nëse fëmija juaj ka alergji ose astmë ose kërkon që të ketë ilaçe gjatë orarit të shkollës, do të dëshironit të dinit nëse ka një infermiere ose mësuese ndihmëse në shkollë. Nëse shkolla nuk ka një të tillë, mësoni se si plotësohen nevojat e fëmijës suaj në këtë shkollë.Pyesni për metodat e mësimdhënies 

Vëzhgimi i metodave të përdorura gjatë procesit mësimor nga vetë mësimdhënësit është i rëndësishëm, pasi nëse ato nuk përdoren në mënyrë të duhur, nxënësit mund të mbeten prapa në mësime. Andaj, këto metoda janë parësore.
Përcaktoni se çfarë e veçon shkollën

Për të zgjedhur shkollën e duhur për fëmijën tuaj, është e rëndësishme të kuptoni specifikat e secilës shkollë, veçanërisht nëse ajo ka një fokus në drejtime të caktuara. Nëse fëmija juaj nuk është i motivuar në një fushë të caktuar, mund të jetë e rëndësishme të konsideroni një shkollë që ofron një gamë më të gjerë të lëndëve dhe aktiviteteve.

Interesohuni për klubetdhe aktivitetet jashtëshkollore

Gjetja e aktivitetevejashtëshkollore dhe klubeve për fëmijën tuaj është e rëndësishme për tëpromovuar interesat e tyre të jashtme dhe për t'i mbajtur ata të motivuar përshkollën.

 Pyetni nëse shkolla posedonnjë bibliotekë

Bibliotekat e shkollavejanë burime të rëndësishme për zhvillimin e leximit dhe mësimdhënies. Nëseshkolla nuk ofron një bibliotekë, gjetja e alternativave si bibliotekat eqytetit ose burimet online janë të rëndësishme për fëmijën tuaj.

 Pyesni si funksionon pushimi i drekës

 Organizimi dhe kushtet e drekës në shkollëmund të ndikojnë në përvojën shkollore të fëmijës suaj, kështu që është erëndësishme të kuptoni se si funksionon kjo pjesë e ditës së tyre shkollore.

 Përfshihuni në jetën shkollore të fëmijës

Përfaqësimi i prindërvenë jetën shkollore është thelbësor për suksesin e fëmijës suaj. Pyetjet përpërfshirjen tuaj si prind në shkollë do t'ju ndihmojnë të kuptoni se si tëkontribuoni në mënyrë të efektshme në edukimin e tyre.

 


Eksploroni shkollën edhe nga jashtë

Gjendja e objektit dhekushtet e shkollës ndikojnë në përvojën e fëmijës suaj. Eksplorimi i shkollësdhe pyetjet për përpjekjet për përmirësim do t'ju japin një pamje më tëhollësishme për cilësinë e shkollës.

Burimi: Kliko këtu©Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

504 Lexime
2 muaj më parë