Studimi

Kujdes, tastiera e kompjuterit është burim virusesh

Sipas analizave laboratorike në vend të parë qëndron bexhi elektronik i ID-së që ka 243 herë më shumë baktere se një lodër në shtëpi. Menjëherë pas tij renditet tastiera e kompjuterit, më pas telefoni, i ndjekur nga mausi.

Është koha e viruseve ndaj të cilëve jemi të ekspozuar kudo: në tren, makinë, autobus dyqan, madje edhe në zyrë. Ata që mendojnë se në zyrë janë të veçuar dhe nuk mund të marrin viruse, e kanë gabim!

Një studim i fundit ka treguar se tastiera e kompjuterit është një burim virusesh. Kompjuteri apo tastiera e laptopit tuaj mund të jetë 20 mijë herë më i ndotur se kapaku i tualetit. Një grup studiuesish ka analizuar një sërë objektesh zyre për të parë se sa bakterie mund të kenë.

Ata kanë renditur pesë objekte për të gjetur edhe llojet e baktereve që kanë në sipërfaqe. Sipas analizave laboratorike në vend të parë qëndron bexhi elektronik i ID-së që ka 243 herë më shumë baktere se një lodër në shtëpi.

Menjëherë pastij renditet tastiera e kompjuterit, më pas telefoni, i ndjekur nga mausi. Pra kompjuteri apo laptopi juaj mbart mikrobe. Në to është gjetur edhe bakteri tipik që shkakton pneumoninë. Merrni masa menjëherë!

2,777 Lexime
7 vjet më parë