Zbulimi

Lavatriçja që punon pa ujë!

Kjo lavatriçe tech përdor qindra e mijëra rruaza. Kompania thotë se kjo metodë i lan butësisht rrobat, njësoj si larja me dorë, por bënë një punë më të mirë duke u kujdesuar për copat, më shumë se lavatriçet tradicionale.

Historia e drejtorit të shitjeve të hoteleve Hilton në Kaliforni, Rob Hegel është ndër të parët që ka përdorur në hotel lavatriçet që konsumojnë shumë pak ujë, energji dhe detergjent.

Ai bleu këtë pajisje tech dy vite më parë, në njëkohë kur Kalifornia vuante nga thatësira, dhe vetë guvernatori bënte thirrjepër reduktimin në maksimum të përdorimit të ujit.

“Pasi instalova lavatriçen e parë, pamë se ajopërdorte 90% më pak ujë, dhe shumë pak kimikate, dhe rezultatet e larjes ishintë mahnitshme. Drejtori jonë i mirëmbajtjes ishte i mahnitur”, thotë Hegel.

Teknologjia me ruaza e përdorur në lavatriçet Xerosu prodhua nga Universiteti i Tekstileve Leeds School në Britani. Dhjetë vjet mëparë, kur studiuesit zbuluan se ruazat e vogla të najlonit të përziera me njësasi të vogël uji dhe një detergjent të veçantë mund të veprojë si një sfungjer“thithës” i papastërtisë së rrobave.

Lavatriçja që doli nga ky studim ishte e njëjtë meato modernet, por mund të paraqesë një hap të madh para në industrinë e pastrimitqë kur lavatriçet elektrike nxorën jashtë loje larjen me dorë apo lavatriçetmanuale në fillim të shekullit të 20.

Kjo lavatriçe tech përdor qindra e mijëra rruaza.Kompania thotë se kjo metodë i lan butësisht rrobat, njësoj si larja me dorë,por bënë një punë më të mirë duke u kujdesuar për copat, më shumë se lavatriçettradicionale. Ajo gjithashtu parandalon që një çorape e kuqe e futur mesrrobave të bardha gabimisht të mos ngjyrosë dhe të tjerat.

2,447 Lexime
7 vjet më parë