RESPEKTI NDAJ MËSUESIT

Mësuesit duhen respektuar!

Unë kam dëgjuar histori të studentëve të cilët kanë qenë të vrazhdë ndaj mësuesve të tyre kohët e fundit. Ndaj, ju listojmë një sërë arsyesh përse duhet t'i respektoni mësuesit tuaj.

Unë kam dëgjuar histori të studentëve të cilët kanë qenë të vrazhdë ndaj mësuesve të tyre kohët e fundit. Ndaj, ju listojmë një sërë arsyesh përse duhet t'i respektoni mësuesit tuaj.

 Ai do t'ju mësojë. "Trajto të tjerët ashtu si dëshiron që ata të sillen ndaj jush", nëse mendoni se mësuesi juaj është i vrazhdë, mendoni se si silleni ndaj tij.


Ata janë këtu për t'ju ndihmuar të mësoni. Arsimi është arsyeja që një shoqëri avancon dhe mësuesit janë ata që e japin.


Ata duan më të mirën për ju. Ata duan më të mirën për ju, dhe nëse diçka shkon keq ata do të përpiqen t'ju ndihmojnë.


Mund t'ju ndihmojë në të ardhmen. Mësuesit duan që ju të keni sukses dhe ata janë më shumë se të gatshëm t'ju ndihmojnë në çfardolloj rrethane.  Nuk është e lehtë të kontrollohet gjithçka. Disa gjëra janë jashtë kontrollit tonë dhe nuk është e drejtë të mendojmë se mësuesit janë përgjegjës për gjërat që shkojnë keq.


Ata mendojnë më shumë nga ç'pretendoni. Si do të ndiheshit sikur të ndihmonit dikë dhe nga ana tjetër të merrni sjellje të ashpër? Ata ishin në vendin tuaj. Në një moment në jetën e tyre dhe mësuesit kanë qenë nxënës, kështu që ata kuptojnë më shumë se sa mendoni.


Askush nuk punon më shumë se një mësues. Mësuesit po përpiqen t'ju ndihmojnë të jeni më të mirë dhe të keni sukses, ata nuk janë të lumtur për dështimin tuaj. Askush nuk punon më shumë se një mësues. 


(Përshtati P.Shtini; Portali Shkollor)

5,791 Lexime
5 vjet më parë