Arsimi ndërkombëtar

Norvegjia ofron arsim falas në të gjitha universitetet publike për studentët nga e gjithë bota!

Përkundër faktit se Norvegjia është një vend i vogël, universitetet dhe institucionet e saj arsimore ofrojnë arsim të cilësisë së lartë për studentët ndërkombëtarë. Studimi në Norvegji zgjeron mundësitë e punësimit brenda dhe jashtë vendit.

Përkundër faktit se Norvegjia është një vend i vogël, universitetet dhe institucionet e saj arsimore ofrojnë arsim të cilësisë së lartë për studentët ndërkombëtarë. Studimi në Norvegji zgjeron mundësitë e punësimit brenda dhe jashtë vendit.


Studimi në Norvegji mund të jetë sfidues dhe shpërblyes; studentët në Norvegji inkurajohen të zhvillojnë të menduarit kritik. Raporti nxënës-mësues është ideal për të siguruar vëmendje të barabartë për secilin student. Në shumicën e universiteteve publike në Norvegji nuk duhet të paguash asnjë tarifë shkollimi, madje edhe studentët ndërkombëtarë.


Si të studioni në Norvegji falas?


Universitetet publike në Norvegji nuk paguajnë asnjë tarifë shkollimi. Kjo është arsyeja pse shumë studentë ndërkombëtarë zgjedhin Norvegjinë si destinacionin e tyre të studimit jashtë vendit.


Këtu janë hapat që duhet bëni për të studiuar në Norvegji falas:

Kërkoni universitetet falas të Norvegjisë.

Paraqisni sa më shpejt aplikimet tuaja.

Aplikoni për bursa universitare në Norvegji.

Hetoni dhe aplikoni për bursa private.

Bëni një aplikim për bursa qeveritare.

Sigurohuni që të punoni ndërsa jeni duke studiuar.

Mundohuni të reduktoni shpenzimet tuaja të përditshme.


Universitete studimi falas në Norvegji për studentët ndërkombëtarë:

Tarifat e shkollimit nuk paguhen në universitetet publike në Norvegji, madje edhe për studentët ndërkombëtarë.

Këtu është një listë e universiteteve norvegjeze të lira për studentët ndërkombëtarë:

Universiteti Norvegjez i Shkencës dhe Teknologjisë.

Universiteti i Oslos.

Universiteti i Nordland.

Universiteti Metropolitan Oslo.

Universiteti i Bergenit.

Kolegji Universitar Bergen.

Universiteti Arktik i Tromsø, Norvegji.

Universiteti i Stavangerit.

Shkolla e Biznesit BI Norvegjeze.©Portali ShkollorTë gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

4,977 Lexime
8 muaj më parë