Model vlerësimi

Vlerësimi i punës së mësuesit sipas standardeve të fundit

A e dini se edhe mësuesit vlerësohen si nxënësit për kryerjen e punës së tyre? 8 janë standardet më të fundit me të cilat vlerësohet puna e mësuesve në Shqipëri. Në përfundim të mbylljes së misionit të tyre për vitin shkollor 2022-2023 sjellim një model të tillë vlerësimi.

A e dini se edhe mësuesit vlerësohen si nxënësit për kryerjen e punës së tyre?


Në fakt 8 janë standardet më të fundit mbi të cilat drejtori i institucionit arsimor parauniversitar vlerëson punën e mësimdhënësve. Me shënimin “Dobët”, “Mjaftueshëm”, “Mirë” ose “Shumë mirë” mësuesit vlerësohen për njohjen dhe zbatimin e dokumenteve arsimore, për përgatitjen e tyre shkencore, për kurrikulat dhe zhvillimin e kompetencave kyçe, vlerësohen për gjithëpërfshirjen, zhvillimin profesional dhe personal si dhe për bashkëpunimin e komunikimin me kolegët dhe komunitetin. 
Më poshtë gjeni një dokument si model vlerësimi 

©Portali Shkollor Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

7,611 Lexime
4 muaj më parë