Universitete

Nis viti i ri akademik për 83 mijë studentë

Sot nis zyrtarisht viti i ri akadamik për rreth 83 mijë studentë në ciklin e parë. Rreth 22 mijë prej studentëve do të ulen për herë të parë në auditoret e universitetit.

Sot nis zyrtarisht viti i ri akadamik për rreth 83 mijë studentë në ciklin e parë (bsc dhe profesionale). Rreth 22 mijë prej studentëve do të ulen për herë të parë në  auditoret e universitetit.


Viti i ri akademik ka nisur edhe për 10 mijë pedagogë të brendshëm dhe të jashtëm në universitete e Shqipërisë. Këtë vit janë hapur 103 programe të reja studimi, 49 në profesional dhe 54 në bachelor.


Ndërkohë që për herë të parë  mësuesia është renditur e treta në preferencat e maturantëve pas ekonomikut dhe shkencave sociale pasi rreth 16 % e studentëve janë regjistruar për mësuesi.


(Portali Shkollor)

1,561 Lexime
5 vjet më parë