Leksion për fëmijët e vegjël

Çfarë është dhe për çfarë shërben kompjuteri?

Ky është një leksion i dedikuar për fëmijët e vegjël, që të njohin sa më mirë dhe shpejt funksionin e kompjuterit.

Kompjuteri është një makinë që e komandon njeriu dhe ka vetëm dy gjëra më shumë se ne: është shumë i shpejtë dhe ka shumë memorie për të kujtuar gjërat. 


KOMPJUTERI PËRBËHET NGA TRE NJËSI:

  • TASTIERA DHE MIU (mouse) që shërbejnë për t’i ushqyer informacionin, mund të themi që është goja e kompjuterit.

  • BARKU ku gjendet  truri, pjesë të ndryshme, memoria e kompjuterit, që shërbejnë për të përpunuar, tretur dhe ruajtur ushqimin e informatikës.

  • EKRANI që shërben për të parë , PRINTERI për të shtypur në letër dhe BOKESET për të dëgjuar muzikën

ÇFARË MUND TË BËJMË ME KOMPJUTERIN TONË?


1-TË LUAJMË

 

2-TË SHKRUAJMË

 

3-TË VIZATOJMË

4-TË SHOHIM FOTOGRAFITË

  

5-TË SHOHIM FILMA

 

6-TË DËGJOJMË MUZIKË DHE PËRRALLA

 

7-TË LUNDROJMË NË INTERNET DUKE KËRKUAR INFORMACIONE 

 

8-TË BËJMË KËRKIME PËR SHKOLLËN

 

9-TË FLASIM ME NJERËZIT TANË TË DASHUR QË JETOJNË LARG.  

10-TË BLEJMË VESHJE, LODRA DHE GJËRA TË BUKURA

 

11-TË BLEJMË NJË BILETË AVIONI PËR TË UDHËTUAR JASHTË 

 

Këshilla për prindërit!

  • Rregulloni mirë tavolinën dhe karrigen ku do të ulet fëmija, në lartësinë e duhur, jo i shtrirë, shpina të jetë drejtë.
  • Fëmijët nuk duhet të lundrojnë në Internet pa praninë e një të rrituri.
  • Nuk duhet të qëndrojnë për shumë se dy orë përpara kompjuterit sepse i dëmton shëndetin.
  • Vendosni një program që ndalon lundrimin në ëebsitet për të rritur. 


Përgatiti Durim Lika

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

19,694 Lexime
3 vjet më parë