Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: info@portalishkollor.al.

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Psikologia këshillon...

Denata Toce

Të nderuar lexues!
Pranë këtij këndi, do të keni mundësinë të gjeni informacione reflektuese mbi sjelljen dhe edukimin. Në fokus janë fëmijët, si burim motivimi për të ndërtuar një të ardhme të sigurt për jetën e tyre. Të gjithë aktorët e tjerë, prindër, edukatorë, mësues dhe kujdestarë, janë faktorë të nevojshëm, themelorë për sigurimin e një rrugëtimi të shëndetshëm në qendër të dinamikës psiko-edukuese.
- Denata Toçe, Psikologe


 • Një natë para se të shkoj në shkollë

  Një natë para se të shkoj në shkollë

  nga    Denata Toçe     1,562 Lexime

  Ja zilja e parë ra, tani do të duhet të presim deri sa të mbyllet dita, për të filluar një tjetër ditë, e kështu me radhë, deri sa cikli i jetës të pë...

 • Të lexosh libra nuk është gjithmonë një detyrë e thjeshtë…

  Të lexosh libra nuk është gjithmonë një detyrë e thjeshtë…

  nga    Denata Toçe     1,440 Lexime

  A mendoni dhe ju se ka fëmijë dembel? A mendoni dhe ju se fëmijët do të duhet që të jenë të vetë motivuar për të lexuar më shumë, për të rregulluar dh...

 • Shaka pa kripë ...

  Shaka pa kripë ...

  nga    Denata Toçe     2,705 Lexime

  Kjo është historia e Alteas, vajzës adoleshente 14-vjeçare. Ajo ka edhe tre motra të tjera. Nuk mund të veshë xhinset e ngushta të modës së fundit, as...

 • Na ishte një herë një fëmijë i jashtëzakonshëm!

  Na ishte një herë një fëmijë i jashtëzakonshëm!

  nga    Denata Toçe     4,316 Lexime

  Sot ai nuk është i njëjti Mateo që mësuat vite përpara kur ende ishte vocërrak, fëmija që kaq shumë prindërit e duan, fëmija që nuk ishte i zakonshëm...

 • Pse një fëmijë sjell vërdallë tërë familjen për të ngrënë një pjatë gjellë?

  Pse një fëmijë sjell vërdallë tërë familjen për të ngrënë një pjatë gjellë?

  nga    Denata Toçe     3,218 Lexime

  Si prindër, më shumë se çdo gjë tjetër, duam që fëmijët tanë të jenë të gëzuar dhe të shëndetshëm. Kur vjen puna tek marrëdhënia që kanë fëmijët tanë...

 • Trajnimi – Një mënyrë për të kuptuar më shumë rreth vetes dhe fëmijës

  Trajnimi – Një mënyrë për të kuptuar më shumë rreth vetes dhe fëmijës

  nga    Denata Toçe     5,745 Lexime

  Para disa kohësh më vjen një mesazh nga një mësuese e cila e shqetësuar më pyet se cili është ndryshimi i një fëmije me vështirësi në të nxënë dhe cil...

 • Sfidat në adoleshencë - Të humbasësh, dhemb!

  Sfidat në adoleshencë - Të humbasësh, dhemb!

  nga    Denata Toçe     1,575 Lexime

  Mosha e adoleshencës fillon dhe përmbyllet me humbje të njëpasnjëshme, të cilat të çojnë në fitore kur përballohen me sukses. Fjala sukses nuk më pëlq...

 • Të zakonshmet tek fëmijët…

  Të zakonshmet tek fëmijët…

  nga    Denata Toçe     3,575 Lexime

  Por unë i ftoj prindërit që të bëjnë një ushtrim shumë të thjeshtë; përpara se të reagojnë, pas çdo vështirësie që hasin me fëmijën të mos vendosin në...

 • 2 orë për një lëndë - “Të ngrysesh patëllxhan, e të gdhihesh spec”

  2 orë për një lëndë - “Të ngrysesh patëllxhan, e të gdhihesh spec”

  nga    Denata Toçe     7,117 Lexime

  Dua të di pse ky ndryshim?! Ky ndryshim është sjellë sepse sistemi i vjetër i aplikimit të lëndëve ishte: shumë i lodhshëm? Shumë i larmishëm? Shumë i...

 • Magjia e dhjetorit!

  Magjia e dhjetorit!

  nga    Denata Toçe     6,277 Lexime

  Fëmijët entuziazmohen jo vetëm nën dritat e pemës së Krishtlindjes, por dhe te dritat që lëshojnë fytyrat e të rriturve dhe kërkojnë që kjo të zgjasë...