Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: info@portalishkollor.al.

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Zbavitje

 • Metoda e mësimit me projekt, e pasur dhe produktive

  Metoda e mësimit me projekt, e pasur dhe produktive

     1 muaj më parë     1,182 Lexime

  Në panairin "eTwinning sfidë dhe oportunitet për Qytetarinë Digjitale", që organizua nga MAS në Berat, "Flatrat e dijes" fituan çmimin e tretë. Falënd...

 • 6 filma që duhet t’i shikoni patjetër me fëmijët tuaj

  6 filma që duhet t’i shikoni patjetër me fëmijët tuaj

     1 muaj më parë     587 Lexime

  Kjo do të thotë karaktere frymëzues që po shkatërrojnë stereotipet kufizuese dhe inkurajojnë fëmijët tanë të jenë vetja e tyre më e mirë. Në mesin e s...

 • Rëndësia e lojërave

  Rëndësia e lojërave

     2 muaj më parë     1,222 Lexime

  Një lloj i veçantë lojërash që mpreh aftësitë folëse të fëmijëve, janë lojërat gjuhësore. Ato janë shumë argëtuese dhe të pëlqyeshme prej fëmijëve. Më...

 • Zbukurojmë pemën e Vitit të Ri

  Zbukurojmë pemën e Vitit të Ri

     2 muaj më parë     469 Lexime

  Në muajin dhjetor, ditët e premte të tri javëve të para, janë lënë orë projekti për përgatitjet e festës, ndërsa java e katër është pushim. Kështu, ke...

 • “Babagjyshit, Poli i Veriut, Kutia Postare 47”

  “Babagjyshit, Poli i Veriut, Kutia Postare 47”

     2 muaj më parë     309 Lexime

  Të gjithë fëmijët e ciklit arsimor 9-vjeçar mund të shkruajnë një letër për “babagjyshin sekret” dhe ta dërgojnë atë në adresën “Babagjyshit, Poli i V...

 • 5 hapa për të darkuar pa drama

  5 hapa për të darkuar pa drama

     2 muaj më parë     280 Lexime

  Jo çdo vakt është perfekt dhe fëmijët duhet të mësojnë të jenë fleksibël, kuriozë, të sjellshëm dhe të mirëushqyer. Këto mësohen në tavolinë.

 • Leksione financiare

  Leksione financiare

     2 muaj më parë     282 Lexime

  Financat personale janë një temë që ndikon ndjeshëm në jetën e një të riu. Nevojitet një planifikim i mirë për t’u shpjeguar me shembuj konkret, në më...

 • Mësuesit janë heronjtë tanë!

  Mësuesit janë heronjtë tanë!

     3 muaj më parë     5,938 Lexime

  Në kalendarin e UNESCO-s, 5 Tetori është Dita Botërore përkushtuar mësuesve, datë e përcaktuar që prej vitit 1993. Në nivel kombëtar, në Shqipëri, si...

 • Metoda e mësimdhënies së Gordonit

  Metoda e mësimdhënies së Gordonit

     3 muaj më parë     204 Lexime

  Mjaft këngëve të thjeshta, mësojuni fëmijëve muzikë klasike. Nga Bach në Tournier, nga Vivaldi në xhaz, meloditë na mësojnë të njohim emocionet. Ja se...

 • Karakteristikat e një mjedisi efektiv mësimor

  Karakteristikat e një mjedisi efektiv mësimor

     3 muaj më parë     520 Lexime

  Kudo që të jemi, do të donim të mendonim se klasat tona janë vende "intelektuale aktive". Të mësuarit progresiv (si modeli i shekullit 21, për shembul...