Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: [email protected].

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: [email protected].

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: [email protected].

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: [email protected].

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: [email protected].

Nxënësit dhe prindërit e shkollës në Durrës, nuk duan fëmijën autik në klasë. Kërkojnë zgjidhje

Bota shkollore

Aktualitet

Nxënësit dhe prindërit e shkollës në Durrës, nuk duan fëmijën autik në klasë. Kërkojnë zgjidhje

Nxënësit e klasës IV C në shkollën 9-vjeçare “Qemal Mici” në Durrës kanë braktisur mësimin, të mbështetur edhe nga prindërit e tyre. Shkak për këtë situatë të pazakontë është bërë fakti se në klasë ës...

Planet mësimore të Albas për vitit shkollor 2022-2023

Albas

Planet e reja

Planet mësimore të Albas për vitit shkollor 2022-2023

Në këtë hapësirë do të gjeni të përmbledhura planet mësimore të ALBAS për vitit shkollor 2022-2023. Këto plane janë bazuar në udhëzimet e reja të Ministrisë së Arsimit. Më poshtë mund të shkarkoni pla...

Identifikimi i hershëm i çrregullimeve gjuhësore i ndihmon fëmijët të përvetësojnë fjalët në të ardhmen

Kuriozitete

Studimi

Identifikimi i hershëm i çrregullimeve gjuhësore i ndihmon fëmijët të përvetësojnë fjalët në të ardhmen

Universiteti Purdue vjen me një studim të ri mbi çrregullimet gjuhësore që shumë fëmijë ndeshen gjatë fazave të hershme të jetës. Sa më herët të identifikohen çrregullimet e gjuhës tek fëmijët, aq më...

Planifikimi ditor bazuar në kompetenca

Metoda mësimdhënie

7 HAPA PËR 7 KOMPETENCA

Planifikimi ditor bazuar në kompetenca

Më poshtë ju do të lexoni se si mund të organizoni planifikimin ditor me 7 hapa duke u bazuar në 7 kompetenca. Ky material është punuar nga mësuese Valbona Imeraj.

Nis Festivali Letrar Ndërkombëtar i të Rinjve, Rita Petro: Krijuesi është si Krishti, mban përsipër dhe mëkatet e të tjerëve

Kulturë

Tirana Gate 2022

Nis Festivali Letrar Ndërkombëtar i të Rinjve, Rita Petro: Krijuesi është si Krishti, mban përsipër dhe mëkatet e të tjerëve

Pjesëmarrëse në edicionin e dytë të Festivalit Ndërkombëtar të të Rinjve "Tirana Gate 2022", poetja Rita Petro në fjalën e saj të rastit tha se “krijuesi është si një lloj Krishti i cili mban përsipër...

“Mësuese më mbaj afër se bashkë do të kemi rrugëtim të gjatë drejt dijes. Ti je mbështetja ime më e madhe”

Këndi i nxënësit

Krijim

“Mësuese më mbaj afër se bashkë do të kemi rrugëtim të gjatë drejt dijes. Ti je mbështetja ime më e madhe”

Përshkrimi më poshtë, për ditën e parë të shkollës, është tepër mbresëlënës. Nxënësja nga Shkodra, Rebeka Çekerku, edhe pse është në klasën e dytë ka një stil tepër të veçantë të të shkruarit dhe jep...