Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: info@portalishkollor.al.

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Psikologia këshillon...

Denata Toce

Të nderuar lexues!
Pranë këtij këndi, do të keni mundësinë të gjeni informacione reflektuese mbi sjelljen dhe edukimin. Në fokus janë fëmijët, si burim motivimi për të ndërtuar një të ardhme të sigurt për jetën e tyre. Të gjithë aktorët e tjerë, prindër, edukatorë, mësues dhe kujdestarë, janë faktorë të nevojshëm, themelorë për sigurimin e një rrugëtimi të shëndetshëm në qendër të dinamikës psiko-edukuese.
- Denata Toçe, Psikologe


 • Mësuesi, ky model që na ndjek gjithë jetës

  Mësuesi, ky model që na ndjek gjithë jetës

  nga    Denata Toçe     8,906 Lexime

  Sot është dita e mësuesit! Do të doja t’i këndoja me gjithë forcë fjalët e këngës “o mësues i dashur!” Do të doja të rrokja secilin prej tyre dhe t’i...

 • Të duash në adoleshencë!

  Të duash në adoleshencë!

  nga    Denata Toçe     7,116 Lexime

  ...Sepse një adoleshent bie në dashuri, ai në të vërtetë “bie” në një ndjenjë të thellë dhe të fortë gjithëpërfshirëse, të cilën nuk e ka përjetuar dh...

 • Le të flasim ADOLESHENÇE

  Le të flasim ADOLESHENÇE

  nga    Denata Toçe     5,575 Lexime

  ... Në vend që të pyesni, “si kalove në shkollë sot?” thoni, “më fol pak për shkollën sot.” Premtojini që nuk do t’i bëni kurrë kërkesë për friend në...

 • Si të rrisim fëmijë altruist

  Si të rrisim fëmijë altruist

  nga    Denata Toçe     4,748 Lexime

  Sot është koha t’i mësojmë fëmijëve të jenë të përgjegjshëm për shoqërinë. T’i angazhojmë ata në ndodhitë e këndshme dhe ato të pakëndshme që jeta ka....

 • Dhurata “të vogla,” kujtime “të mëdha…”

  Dhurata “të vogla,” kujtime “të mëdha…”

  nga    Denata Toçe     3,110 Lexime

  Qëllimi i dhuratave do të duhet të jetë rritja e kreativitetit, talentit apo aftësive motorike, të tilla si instrumentet muzikorë, ngjyrat, lojërat me...

 • Me sytë nga ekrani…

  Me sytë nga ekrani…

  nga    Denata Toçe     1,681 Lexime

  E përdorin kaq mirë sa edhe vet ata, prindërit, befasohen. Dhe kështu, të “mbetur me gojë hapur,” përballë kësaj aftësie, prindërit nxisin dhe shpërbl...

 • Kur fëmijët flenë me prindërit…

  Kur fëmijët flenë me prindërit…

  nga    Denata Toçe     8,202 Lexime

  Sot po ju them një lajm të mirë të dashur prindër: fëmijët mund të flenë me prindërit! Vetëm kaq? Po po, fëmijët mund të flenë me prindërit, por ka nj...

 • Udhëtimi më i bukur për një fëmijë është libri…

  Udhëtimi më i bukur për një fëmijë është libri…

  nga    Denata Toçe     5,067 Lexime

  “Udhëtimi më i bukur për një fëmijë, është libri…Bota më e pasur për një individ është biblioteka e tij”.

 • Fëmijët nuk mund t’i vendosim në “rresht”

  Fëmijët nuk mund t’i vendosim në “rresht”

  nga    Denata Toçe     13,616 Lexime

  E çfarë ka që nuk shkon tek një fëmijë që lëviz gjatë orës së mësimit? E çfarë ka që nuk shkon tek një fëmijë i cili për të shkryqur gjymtyrët, gjen n...

 • Seksualiteti dhe fëmijët

  Seksualiteti dhe fëmijët

  nga    Denata Toçe     1,648 Lexime

  Sot ju prindër keni mundësi t’i flisni fëmijës për erosin = jetë. Ju keni mundësi t’i tregoni se jeta trashëgohet nëpërmjet riprodhimit dhe se ky proc...