Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: info@portalishkollor.al.

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Psikologia këshillon...

Denata Toce

Të nderuar lexues!
Pranë këtij këndi, do të keni mundësinë të gjeni informacione reflektuese mbi sjelljen dhe edukimin. Në fokus janë fëmijët, si burim motivimi për të ndërtuar një të ardhme të sigurt për jetën e tyre. Të gjithë aktorët e tjerë, prindër, edukatorë, mësues dhe kujdestarë, janë faktorë të nevojshëm, themelorë për sigurimin e një rrugëtimi të shëndetshëm në qendër të dinamikës psiko-edukuese.
- Denata Toçe, Psikologe


 • Trajnimi – Një mënyrë për të kuptuar më shumë rreth vetes dhe fëmijës

  Trajnimi – Një mënyrë për të kuptuar më shumë rreth vetes dhe fëmijës

  nga    Denata Toçe     5,907 Lexime

  Para disa kohësh më vjen një mesazh nga një mësuese e cila e shqetësuar më pyet se cili është ndryshimi i një fëmije me vështirësi në të nxënë dhe cil...

 • Sfidat në adoleshencë - Të humbasësh, dhemb!

  Sfidat në adoleshencë - Të humbasësh, dhemb!

  nga    Denata Toçe     1,754 Lexime

  Mosha e adoleshencës fillon dhe përmbyllet me humbje të njëpasnjëshme, të cilat të çojnë në fitore kur përballohen me sukses. Fjala sukses nuk më pëlq...

 • Të zakonshmet tek fëmijët…

  Të zakonshmet tek fëmijët…

  nga    Denata Toçe     3,744 Lexime

  Por unë i ftoj prindërit që të bëjnë një ushtrim shumë të thjeshtë; përpara se të reagojnë, pas çdo vështirësie që hasin me fëmijën të mos vendosin në...

 • 2 orë për një lëndë - “Të ngrysesh patëllxhan, e të gdhihesh spec”

  2 orë për një lëndë - “Të ngrysesh patëllxhan, e të gdhihesh spec”

  nga    Denata Toçe     8,440 Lexime

  Dua të di pse ky ndryshim?! Ky ndryshim është sjellë sepse sistemi i vjetër i aplikimit të lëndëve ishte: shumë i lodhshëm? Shumë i larmishëm? Shumë i...

 • Magjia e dhjetorit!

  Magjia e dhjetorit!

  nga    Denata Toçe     6,351 Lexime

  Fëmijët entuziazmohen jo vetëm nën dritat e pemës së Krishtlindjes, por dhe te dritat që lëshojnë fytyrat e të rriturve dhe kërkojnë që kjo të zgjasë...

 • Mësues dhe prindër, perceptime të ndryshme për të njëjtët fëmijë!

  Mësues dhe prindër, perceptime të ndryshme për të njëjtët fëmijë!

  nga    Denata Toçe     10,035 Lexime

  Në këtë artikull, nuk kam për synim të merrem me prindërit, si një faktor socializues që sjell dështimin ose jo të fëmijës. Qëllimi im është të bëni n...

 • Bëmë nënë, t’i ngjaj shoqërisë…

  Bëmë nënë, t’i ngjaj shoqërisë…

  nga    Denata Toçe     9,959 Lexime

  Në këtë artikull, dua të sjellë çështjen e modeleve. Modelet janë frymëzim për fëmijët, rininë. Shqetësimi im ka kohë që gëlon në mendjen time, duke u...

 • Në shkollë për herë të parë…

  Në shkollë për herë të parë…

  nga    Denata Toçe     4,574 Lexime

  Midis gëzimit dhe ankthit, prindërit kujdesen që gjithçka të jetë gati për këtë ditë. Por çfarë do të thotë “gati”? Fundja është vetëm një ditë fillim...

 • Ndikimi i personazheve të filmave të animuar tek fëmijët

  Ndikimi i personazheve të filmave të animuar tek fëmijët

  nga    Denata Toçe     6,137 Lexime

  “... filma dhe karikatura për fëmijë në ditët e sotme bazohen në një element agresioni, i cili kundërshton atë që fëmijët mund të mësojnë në shkollë o...

 • Pasojat e abuzimit te fëmijët në të tashmen e në të ardhmen

  Pasojat e abuzimit te fëmijët në të tashmen e në të ardhmen

  nga    Denata Toçe     6,017 Lexime

  Janë sjellë dhjetëra raste brenda këtij viti, të cilat janë kapur nga kamerat e fshehta dhe kjo e zhvesh situatën akoma më shumë, duke menduar se sa r...