Ja përse kompjuteri nuk duhet mbajtur në prehër

Për të mos rrezikuar jetën nga përdorimi i kompjuterit, është mirë që mos ta mbani atë në prehër dhe të mos e përdorni disa orë para se të flini

Për të mos rrezikuar jetën nga përdorimi i kompjuterit, është mirë që mos ta mbani atë në prehër dhe të mos e përdorni disa orë para se të flini.


Pajisjet elektronike përhapin rrezatime elektromagnetike që janë të dëmshme për trupin e njeriut.


Kompjuterët përhapin më shumë rrezatime elektromagnetike, dhe në rast se e mbani laptopin në prehër, atëherë e ekspozoni trupin tuaj ndaj valëve elektromagnetike.

Këto valë elektromagnetike prishin strukturën qelizore të njeriut dhe mund të shkaktojnë edhe kancerin.


Meshkujt nuk duhet ta përdorin asnjëherë laptopin në prehër, pasi mund të mbeten steril”, -shkruan javanews.


Studimet kanë treguar gjithashtu se drita e lëshuar nga ekrani i kompjuterit shkakton pagjumësi tek përdoruesit.


Drita e kaltër nxit prodhimin e melatoninës, një hormon i cili ndikon në gjumë, ndaj është e rëndësishme që mos ta përdorni kompjuterin disa orë para se të flini.


(Portali Shkollor)

2,148 Lexime
8 vjet më parë