POEZI

Maturantë të 2020-ës

Pavarësisht se drejtimi i saj profesional është shkencor, punon si mësuese kimie, Manushaqe Hoxha Laçi ka pasion edhe të shkruajë. Këtë poezi ajo e ka krijuar për maturantët në përgjithësi dhe për maturën XII-D në veçanti të shkollës së mesme “Skënderbeu” Krumë të Hasit për t’u uruar atyre suksese në vazhdim.

Maturantë 2020 


Në shpirt pafundësi ndjenjash

lumenj dëshirash  e ëndrrash pushtuar.

Me kohën ecën rrjedha e kujtimeve

në prehrin e saj shpeshherë pushuam.Emocione mbresëlënëse kur gjimnazin filluat

me të tjerë mësues e shoqëri të re.

Së bashku rrugën e dijes vazhduam

ndatë kënaqësitë e shqetësimet me ne.Përvoja shkëmbyem në vite rrugëtim

kaluar nëpër shtigje e kapërcyer vështirësi.

Njohuritë i thelluat me përkushtim

 jeni e ardhmja që do ndriçojë në  përjetësi.Bashkë me kohën ecni dhe ju

në shtigje të reja e rrugë të pashkelura.

Do lini gjurmët si trashëgimi

nga burimi i shpirtit dhe mendjeve të mprehta.Në urat e dijes që për ju u ndërtuan

ecët të sigurtë me mësuesit në krah.

U inkurajuat të ndërtoni urat tuaja

na dhuruat nga bota juaj të ëmblin nektar.Shijuam kënaqësinë e kryerjes së misionit

lumturi morëm nga bashkëpunimi juaj.

Ecëm bashkë mes sakrificës e emocionit 

të gjitha mundësitë e arsimimit shfrytëzuam.Në shkallën e dijes po rriteni vazhdimisht

me sytë e mendjes nga e ardhmja drejtuar.

Për suksesin duhet punë me vetmohim

dinjitetin e personalitetin për të forcuar.Drejt horizonteve ecët pa përtesë

në shkretëtirën e injorancës pa ndaluar.

Nga burimi i pashtershëm i dijes merrni jetë

ëndërrimtari nuk rrëzohet penguar.Këngë malli me refren maturantësh

zemra e ka gati në përjetësi.

Lot dashurie prekin telat përmallshëm

ju urojmë suksese e mbarësi.Manushaqe Hoxha Laçi

Mësuese kimie në gjimnazin “Skenderbeu” Krumë, Has© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

8,176 Lexime
4 vjet më parë