POEZI

Pranverë 2020

Mesuesja Klodiana Hyseni në shkollën 9-vjeçare "Ibrahim Basha" Bulçesh, Kamëz dëshiron të ndajë një poezi dedikuar periudhës aktuale që po kalojmë nga pandemia COVID 19. Ja si e sheh ajo këtë pranverë nëpërmjet vargjeve.

Poezia e Klodiana Hyseni me titull "Pranvera 2020" shpreh emocionin e kësaj situate si dhe optimizmin për mposhtjen e armikut të padukshëm Covid-19. Shkruar në gegërisht. Krijim momental.
Pranverë 2020


Ka ardh’ pranvera shokë

ka ardh’...

Pse janë ngujua n’shpi njerzia?!

I thrret flladi pranveror ...

Kane çil ‘ lulet e bleruar fushat...

Po me qingjat, pse s’ lodrojn’ fmia?!

Kush asht ai që “ vret “pranverën

e buzëqeshjen n’ftyrat tona?!

Asht VIRUS CORONA, thotë mjeksia.

“Bani kujdes.... jo me dalë nga shpia !”

Jo mor jo, tu dalë nuk jena,

por me Zotin m’posht’ e kena!

“Luftojnë” njerzit me “armikun”,

parasysh kanë rrezikun...

dhe fitoren n’dorë e kanë ,

asht ni Zot, s’lshon dynjanë!

Gajret bani, mos u dorzoni,

kjo “stuhi” shpejt do kalojë,

dhe pranverën si përherë do ta gzojmë!

Shnet, durim e qetsi, gjithmonë paçi.....

....e n’ kto ditë n’veçanti!Klodiana HYSENI

Mësuese në shkollën 9-vjçare "Ibrahim Basha" Bulçesh, Kamez.(Portali Shkollor) 

3,090 Lexime
4 vjet më parë