Projekt

Shkrimi i gjuhës shqipe para 1908-ës/ Projekt nga nxënësit e klasës së X-F, gjimnazi “Themistokli Gërmenji”, Korçë

Projekt i realizuar nga nxënësit e klasës së X-f të gjimnazit “Themistokli Gërmenji” Korçë. Emanuela Xhemollari, Frenkli Vlocishti, Gledia Caushi, Irini Gongo, Lazar Buba,Lorena Demko dhe Zarife Kupe sjellin këtë material me synim informimin për evoluimin e gjuhës shqipe ndër shekuj.

Shkrimi i gjuhës shqipe para 1908-ës


Objektivat:

• Të mësojmë më shumë për gjuhën shqipe dhe historinë e shkrimit të saj,

• Të kuptojmë ndikimin që ka pasur gjuha latine në shkrimin e alfabetit shqip, 

• Të zbulojmë se cilat kanë qenë disa prej shkrimeve të para,analizimi i tyre kryesisht veprat që kanë përdorur shkronjat latine,

• Të zbulojmë shpërndarjen gjeografike të gjuhës shqipe,

• Të analizojmë disa nga versionet më të vjetra të alfabetit me shkronja latine.


© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

814 Lexime
3 muaj më parë