Dielli

Si duket dielli nga planetet e tjera? Ilustrime me foto

Falë teknologjisë, ilustruesi nga Virginia, Ron Miller, i cili prej dy dekadave merret me vizatime të objekteve në hapësirë ka realizuar këto ilustrime, sesi mund të duket dielli në 8 planete.

Për të parë si duket dielli nga toka mjafton të shikojmë lart dhe marrim një përgjigje. Por kureshtja na bën të pyesim se si do të dukej dielli nga planetet e tjera? Përgjigjja e kësaj pyetjeje është paksa e vështirë, por jo e pamundur.

Falë teknologjisë, ilustruesi nga Virginia, Ron Miller, i cili prej dy dekadave merret me vizatime të objektevenë hapësirë, sjell versionin e tij. Miller ka realizuar këto ilustrime, sesi mund të duket dielli në 8 planetet e tjera, përfshirë Plutonin xhuxh.

Për t’i bërë këto pamje sa më realiste, artisti përllogariti sa i madh duhet të ishte dielli në çdo imazh. Këtë, siç rrëfen vetë Miller për “The Huffington Post”, e bëri duke përdorur distancën që ka çdo planet me diellin.

Urani

Toka

Saturni

Plutoni

Neptuni

Mërkuri

Marsi

Jupiteri

982 Lexime
7 vjet më parë