Letra

Letër e një drejtori nga Singapori për prindërit e nxënësve

Një drejtor shkolle në Singapor ua dërgoi këtë letër prindërve para fillimit të provimeve të fëmijëve të tyre. Në fakt kjo është një letër tepër motivuese që çdo prind duhet ta lexojë...

Të dashur prindër,


Së shpejti do të nisin provimet e fëmijëve tuaj. E di që të gjithë jeni vërtet të shqetësuar që fëmija juaj të bëjë mirë.


Por, ju lutem, mbani mend, mes studentëve që do të ulen për provime ka një artist, i cili nuk ka nevojë të kuptojë matematikën. Ka një sipërmarrës që nuk i intereson historia apo letërsia angleze. Ka një muzikant, notat e kimisë së të cilit nuk do të kenë rëndësi. Ka një atlet, aftësia fizike e të cilit është më e rëndësishme se Fizika. Nëse fëmija juaj merr notat më të larta, kjo është shumë mirë! Por nëse ai ose ajo nuk e bën, ju lutemi mos ua hiqni vetëbesimin dhe dinjitetin e tyre. Thuaju se është në rregull, është thjesht një provim! Ata janë të prerë për gjëra shumë më të mëdha në jetë. Thuaju atyre, pavarësisht se çfarë shënojnë, ju i doni dhe nuk do t'i gjykoni.


Ju lutemi bëni këtë, dhe kur ta bëni, shikoni fëmijët tuaj të pushtojnë botën. Një provim ose një notë e ulët nuk do t'ua heqë ëndrrat dhe talentin. Dhe ju lutem, mos mendoni se mjekët dhe inxhinierët janë të vetmit njerëz të lumtur në botë.


Me përqafime të ngrohta. 


© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

2,916 Lexime
2 vjet më parë