Lojë për fëmijë

Loja “Krijo Emrin”

“Krijo emrin”, një aktivitet që mund ta realizoni me fëmijët tuaj, i cili është një kombinim i shkëlqyeshëm i argëtimit dhe edukimit

Kënaqësia më e madhe e fëmijëve është të qëndrojnë jashtë në natyrë dhe të luajnë me çfarëdo që gjejnë. Kjo ndjenjë e lirisë dhe aventurës është e pazëvendësueshme për ta.Së bashku me këtë, kemi përfshirë një aktivitet që mund ta zhvilloni me fëmijët tuaj, i cili është një kombinim i shkëlqyeshëm i argëtimit dhe edukimit.Loja quhet: Krijo Emrin

Fëmijët e vegjël adhurojnë të formojnë shkronjat e emrave të tyre duke përdorur objekte të rastësishme që gjejnë jashtë. Lërini ata të eksperimentojnë me objekte të ndryshme, si gurë, gjethe apo shkopinj, për të krijuar forma të ndryshme. Ky aktivitet i ndihmon ata të zhvillojnë aftësitë e tyre perceptuese dhe të kuptojnë më mirë botën që i rrethon.Shtoni Elemente të Pikturës

Përveç objekteve të natyrës, lërini fëmijët të përdorin guaska apo lapsa për të dekoruar shkronjat ose për të shtuar detaje në krijesat e tyre. Kjo do të ndihmojë në zhvillimin e aftësive artistike dhe në shprehjen e kreativitetit të tyre.Krijoni lojë në grupe

Organizoni fëmijët në grupe të vogla dhe lejoni secilin grup të krijojë një emër duke përdorur objektet e gjetura. Pastaj, secili grup do të paraqesë krijimin e tyre para të tjerëve. Kjo do të promovojë bashkëpunimin dhe aftësitë sociale.Në të vërtetë, aspekti më i bukur i këtij aktiviteti është se është plotësisht i personalizueshëm për fëmijën tuaj dhe një lojë e tillë i bënë ata të ndjehen të frymëzuar dhe të përfshirë.


Burimi: Kliko këtu
©Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

315 Lexime
1 muaj më parë