PËR MATURANTËT

Modele testesh në mbështetje të maturantëve, kompetenca: përdorimi i gjuhës shqipe në komunikim

Modelet respektojnë programin e maturës dhe i orientojnë drejt maturantët se si do të gjej zbatim kjo kompetencë në testim. Modelet përfshijnë kontrollin e njohurive në strukturën e tekstit, koherencë, kohezion dhe përdorimin e drejtë të gjuhës në shkrim.

MODELE TESTESH

PYETJE-PËRGJIGJE


Mbështetja e maturantëve në këtë kohë u bë arsyeja e ndërtimit të dy modeleve në lëndën e gjuhës shqipe, kompetenca përdorimi i drejtë i gjuhës në komunikim. 


Modelet respektojnë programin e maturës dhe i orientojnë drejt maturantët se si do të gjej zbatim kjo kompetencë në testim. 


Modelet përfshijnë kontrollin e njohurive në strukturën e tekstit, koherencë, kohezion dhe përdorimin e drejtë të gjuhës në shkrim. 


“Është e rëndësishme të respektohet koha e vendosur në krye. Kjo do t'ju ndihmojë të organizoni sa më mirë kohën në testin kombëtar. Shpresoj t'u vij në ndihmë ky bashkëpunim”, kështu është shprehur mësuesja që ka përgatitur këtë material, Kreuza Bardhi.


MODELI 1

MODELI 2

MODELI 3 

MODELI 4 

MODELI 5 

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

13,620 Lexime
4 vjet më parë