Fuqia e leximit

Pesëdhjetë përfitimet e leximit

Është një dhe e vetme pyetja që vazhdimisht i ka preokupuar mendjet njerëzore: nga ku mund ta fillojmë për të ndryshuar botën? A ka një çelës që të mund të funksionojë si çelësi i të gjitha zgjidhjeve? Mësimi kyç dhe fjala më e çmuar dhe e shkëlqyer është “LEXO”.

Fuqia e leximit në ndërtimin e qytetërimit

“Forca e kombeve është në shkencë dhe lexim, jo në luftë e asgjësim”


Është një pyetja që vazhdimisht i ka preokupuar mendjet njerëzore se ku mund të fillojmë për të ndryshuar botën? A mund të ketë një çelës që të mund të funksionoj si çelësi i të gjitha zgjidhjeve”? Mësimi kyç dhe fjala më e çmuar dhe e shkëlqyer  është “LEXO”. Leximi është arma më e fortë për të ndryshuar botën. Leximi është kryefjala e diturisë, çelësi dhe llamba e saj. Mësimi më i rëndësishëm që vjen nga përvoja historike është se fuqinë që ta jep leximi është e pakrahasueshme. Leximi  është çelësi i përparimit në të gjitha drejtimet ku nëpërmjet tij përmirëson dhe trajton të gjitha aspektet e tjera.      


 Pesëdhjetë përfitimet e leximit


1. LEXO për t’u bërë i ditur.


2. LEXO për të zgjeruar botëkuptimin tënd.


3. LEXO për të mësuar të vërtetën.


4. LEXO për të mësuar urtësinë.

 

5. LEXO për të mos u dorëzuar përpara injorancës.


6. LEXO për të larguar varfërinë.

    

7. LEXO për t’u bërë i pasur.


8. LEXO për të forcuar aftësitë.


9. LEXO për të përmirësuar kujtesën.


10. LEXO për t’u bërë i suksesshëm.


11. LEXO për të avancuar karrierën.


12. LEXO sot për të qenë një lider nesër.


13. LEXO për të gjetur shpresë.


14. LEXO për të kuptuar domethënien e jetës.

    

15. LEXO për të arritur lumturinë.


16. LEXO për të kuruar stresin.


17. LEXO për biografinë e të mëdhenjve.


18. LEXO për të rritur frymëzimin.


19. LEXO për të ndërtuar karakterin.


20. LEXO për të formuar personalitetin.


21. LEXO për të qenë i dobishëm.


22. LEXO për t’u bërë më i mirë edukuar.


23. LEXO për të arritur perfeksionin.


24. LEXO për të menduar në mënyrë strategjike.


25. LEXO për të mësuar zgjidhjen e problemeve.


26. LEXO për të marrë një vendim.


27. LEXO për të njohur realitetin.


28. LEXO për të njohur historinë.


29. LEXO për të ndërtuar të ardhmen.


30. LEXO për të jetuar i lirë.


31. LEXO për të shpëtuar nga robëria.


32. LEXO për ta ripërtërirë jetën.


33. LEXO sepse ajo që dimë është një pikë; ajo që nuk dimë është një oqean.


34. LEXIMI është sekreti i përparimit të kombeve.


35. LEXIMI është rruga drejtë  progresit dhe zhvillimit.


36. LEXIMI është dritare për të ndërtuar qytetërimin.

  

37. LEXIMI të pastron mendjen dhe shpirtin.

 

38. LEXIMI iu lidh me njerëz të edukuar.


39. LEXIMI iu bashkon.


40. LEXIM iu ndihmon për të përfituar nga përvojat.


41. LEXIMI iu bën njerëz të mëdhenj.


42. LEXIMI iu jep mësime të rëndësishme për jetën.


43. LEXIMI iu bën të përfitoni idetë.


44. LEXIMI iu mpreh zgjuarsinë tuaj.


45. LEXIMI iu përmirëson aftësitë e të folurit të argumentuar.


46. LEXIMI iu bën njerëz më të vlerësuar.


47. LEXIMI ndryshon shpirtin, mendimin dhe jetën tuaj.


48. LEXIMI mund të siguroj një shoqëri  paqësore dhe më të mirë.

  

49. LEXIMI është gjimnastikë e trurit që ushqen shpirtin.


50. LEXIMI është sqarim për çdo gjë.

                                  

       

                                                                    

Nga Muhamet Selmani

Drejtor i shkollës “Ibrahim Gjorgji” Radomirë, Kala e Dodës, Dibër

 

©Portali ShkollorTë gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

775 Lexime
6 muaj më parë