Shkencëtarët ndërtojnë trurin digjital të miut

Një grup i përbërë nga 82 shkencëtarë punuan në një program të quajtur The Blue Brain Project, ku përfshin “rindërtimin dhe simulimin dixhital” të një pjese të vogël të trurit të brejtësit të quajtur neokrteks

Në të ardhmen makineritë mund të imitojnë mendjet njerëzore. Shkencëtarët kanë ndërtuar një tru simulator të miut brenda një superkompjuteri.

Një grup i përbërë nga 82 shkencëtarë punuan në një program të quajtur The Blue Brain Project, ku përfshin “rindërtimin dhe simulimin dixhital” të një pjese të vogël të trurit të brejtësit të quajtur neokrteks.

Ky model është aq i sofistikuar sa që mund të imitojë aktivitetin e trurit të shkaktuar kur mustaqet e miut preken.

Zbulimet tregojnë se në të ardhmen do të jetë e mundur të rikrijohen mendjet njerëzore.

2,256 Lexime
8 vjet më parë