Kinë

Shkolla “rebele” thyen urdhrin, pushohet drejtori

Për shkak të ndotjes në Kinë janë mbyllur shkolla, fabrika, uzina, kantiere ndërtimi e rrugë në përpjekje për të përmirësuar situatën. Një shkollë “rebele” thyen urdhrin, pushohet drejtori

Hapni fletoret, merrni lapsat dhe vendosni maskën kundërgaz, sepse është koha e provimit në Kinën e mbytur nga smogu.

Disa foto tëpublikuara “online” kanë shkaktuar zemërim të madh në Kinë, pasi një shkollëvendosi se alarmi i kuq i shpallur për ndotjen në gjysmën e vendit nuk ishtejustifikim për të mos zhvilluar provimin. Ky i fundit nuk është bërë as nëklasa, por në ambientet e jashtme sportive të shkollës, të mbuluara nga njëmjegull e dendur ndotjeje.

Shkolla e mesmenumër 1 në Linqi, në provicën Henan, u kritikua tej mase për faktin se nxorinxënësit 15-vjeçar në mes të ndotjes, pavarësisht udhëzimeve të autoriteteve tëlarta shkollore për ndërprerjen e procesit mësimor deri në anulimin e alarmittë kuq.

Prej ditësh, territore të mëdha në Kinë, përfshirë qendra urbane si Pekini, janë në alarm për shkak të ndotjes tronditëse. Autoritetet kanë mbyllur fabrika, uzina, kantiere ndërtimi e rrugë në përpjekje për të përmirësuar situatën. Shkollat gjithashtu janë mbyllur në këto zona për të shmangur problemet tek nxënësit.

Por shkolla "rebele" numër 1 në Linqi duket se mendonte se arsimimi nuk vjen pa sakrifica,  ky mentalitet i ka kushtuar postin drejtorit të saj.

3,693 Lexime
6 vjet më parë