ARGËTIMI GJATË MËSIMDHËNIES

Të mësosh një gjuhë të huaj përmes lojës

Dihet tashmë se loja i përfshin fëmijët maksimalisht në një orë mësimore. Kur bëhet fjalë për mësimin e një gjuhe të huaj, kjo praktikë bëhet edhe më e domosdoshme.

Dihet tashmë se loja i përfshin fëmijët maksimalisht në një orë mësimore. Kur bëhet fjalë për mësimin e një gjuhe të huaj, kjo praktikë bëhet edhe më e domosdoshme. 


Ndaj, qëllimi i këtij materiali është përdorimi i lojërave gjatë procesit të mësimor nga mësimdhënësit, duke e bërë orën mësimore më interesante dhe tërheqëse. Nxënësit e të dy cikleve AMU dhe AF e kanë më të thjeshtë të mësojnë një gjuhë të huaj përmes lojërave, sepse arrijnë të memorizojnë më shpejt shprehitë, fjalët e reja dhe mbi të gjitha fitojnë rrjedhshmëri në komunikim. 

Material i punuar nga mësuesja Rovena Gjini


Publikim Parajsa Shtini

©Portali ShkollorTë gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

3,391 Lexime
3 vjet më parë