Aktivitete

Aktivitete te përshtatshme për çdo mësues/e të gjuhës angleze

Lojërat ndihmojnë në krijimin e një atmosfere më mikpritëse. Për shkak se lojërat janë shumë argëtuese dhe motivuese, ato u japin nxënësve, sidomos atyre më të ndrojtur, më shumë kurajo për t'u shprehur para të tjerëve.

1. Nxënësi i fundit 


Kjo është një lojë e cila u jep nxënësve mundësi për të mësuar nga bashkëmoshatarët. Kërkojuni nxënësve të formojnë një rreth dhe të qëndrojnë në qendër me një top. Gjithçka që duhet ju si mësimdhënës/e të bëni është të emërtoni një kategori (ushqim, vende, hobi, etj.) dhe t'ia kaloni topin një nxënësi. Lërini t'ia hedhin një nxënësi/eje tjetër ndërsa emërtojnë një fjalë që lidhet me temën. Nëse ata/ato përsërisin një fjalë ose nuk mund të thonë më fjalë, ata/ato duhet të ulen. Nxënësi/ja i/e fundit në këmbë fiton lojën.2. Dhjetë objekte


Mblidhni 10 apo më shumë objekte që gjenden në klasë dhe vendosini të gjitha në tavolinë. Lërini nxënësit t’i shohin për 1 minutë dhe më pas mbuloni gjithçka me një batanije ose një çarçaf. Kërkojuni nxënësve të shkruajnë sa më shumë sende që mbajnë në mend në një copë letër apo në dërrasën e zezë dhe lërini nxënësit t’i korrigjojnë vetë.3. Akronime  


Së pari, duhet të shkruani një fjalë vertikalisht në tabelë. Çdo nxënës duhet të dalë me një fjalë që fillon me secilën shkronjë të fjalës vertikale.Ju mund të ndryshoni rregullin dhe të kërkoni që fjalët të lidhen me akronimin.


Burimi: https://www.opportunity-china.com/blog/10-classroom-games-esl/ 

 

Përgatiti: Era Baliu, gazetare përgjegjëse e Portalit Shkollor Albas për Kosovën


© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.  

2,007 Lexime
2 vjet më parë