filma për fëmijë

6 filma që duhet t’i shikoni patjetër me fëmijët tuaj

Kjo do të thotë karaktere frymëzues që po shkatërrojnë stereotipet kufizuese dhe inkurajojnë fëmijët tanë të jenë vetja e tyre më e mirë. Në mesin e shumë filmave, shumë prej të cilave po bëjnë pikërisht këtë, ne ju sugjerojmë 6.

Ndërkohë që askush nuk dëshiron të ecë dhe të gjejë ngjitësin e Pulp Fiction, të gjithë duam që zakonet e fëmijëve tanë në ekran të shkojnë përtej thjesht duke shmangur vlerësimet e të rriturve.


Kjo do të thotë karaktere frymëzues që po shkatërrojnë stereotipet kufizuese dhe inkurajojnë fëmijët tanë të jenë vetja e tyre më e mirë. Në mesin e shumë filmave, shumë prej të cilave po bëjnë pikërisht këtë, ne ju sugjerojmë 6.


Për të lehtësuar procesin e vendimmarrjes, ne kemi grumbulluar 6 filmat më fuqizues për të parë me fëmijët tuaj.


1. Moana


Sa më shumë që adhurojmë Disney, në vitin 2017 disa prej karaktereve të tyre klasike femërore (ne po shohim ty, Snoë Ëhite) lënë shumë për të dëshiruar. Në të kaluarën, princeshat kanë prirur të jenë karaktere pasive që kanë kaluar një pjesë të mirë të jetës duke pritur që një princ t'i shpëtojë. Kjo ka ndodhur përpara së të vinte Moana. Ky film Disney përqëndrohet në një adoleshente kurajoz që fillon një udhëtim të rrezikshëm përgjatë oqeanit për të shpëtuar popullin e saj, ajo ka nevojë për mbështetjen e shokur të saj me sa duket më të fortë, demi-zot Maui. Ajo është e furishme dhe e patrembur, por më shumë se ajo, gjithashtu tregon një dashamirësi dhe dhembshuri të jashtëzakonshme në të gjithë. Fuqizim serioz.


2. Pete's Dragon


Jo, “Pete's Dragon” nuk është ajo që hedh poshtë tatuazhin e dyshimtë të pijetorisë. Përkundrazi, është një adaptim modern i filmit të vitit 1977 për një djalosh jetim të ri, i cili shoqërohet me një dragua dhe e ndjek atë në aventurat e tij përgjatë rrugës. Dragoi inkurajon fëmijët të festojnë fuqinë e imagjinatës dhe të mos përkulen deri në cinizëm. Ajo gjithashtu feston faktin se 'familja' mund të thotë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm, dhe kjo është dashuria që na mban të gjithë së bashku. 


3. Inside Out


Premisa e “Inside Out” mund të tingëllojë pak konfuze - një vajzë e re e ndikuar nga pesë personifikime të ndjenjave të saj - por në realitet është një film që do t'i mbushë fëmijët tuaj me ndjenjën e ngrohtësisë, si dhe një ndjenjë të të qenit të fuqishëm. Ndërsa ndjekim Riley gjatë fëmijërisë së saj, mësojmë për balancën midis emocioneve tona dhe në veçanti, se trishtimi është po aq e rëndësishme sa të gjitha ndjenjat tona të tjera.


4. The Jungle Book


Ndërsa libri origjinal që jeton në xhungël në vitin 1967 është padyshim njëklasik absolut, ka diçka nga animacioni që e bën historinë të godasë një akordtë veçantë. Përsëritja e vitit 2016 na fut në këpucët e Moëgli-s, ndërsa aimëson të vendosë vijën ndërmjet pavarësisë dhe besimit të të tjerëve në njëhistori të vetë-zbulimit. Duke na mësuar që të përqafojmë atë që kemi, në vendqë të mos bëjmë, Moëgli nuk përqendrohet te fakti se ai është një jetim pafamilje - ai është më i interesuar të eksplorojë rrethinat e tij të xhunglës,të shijojë jetën dhe të krijojë (dhe të mbrojë) miq.


5. Brave Trailer


Në atë që në thelb është një univers skocez, alternativ për “Bukuroshen e Fjetur”, një princeshë e re është e fejuar me një princ, por rebelët janë kundër traditës së vjetër. Ka njerëz që shndërrohen në kafshë, por ndryshimi është se heroina jonë Merida u qëndron armëve të saj dhe arrin të gjejë rrugën e vet në jetë, duke u mësuar fëmijëve të marrin përgjegjësinë për të ardhmen e tyre dhe besimin në instinktet e tyre.


6. Frozen


Frozen duhet të jetë një nga filmat më të fuqishëm të fëmijëve të të gjitha kohërave. Të dyja heroinat e filmit janë gra inteligjente, inteligjente që refuzojnë të kërkojnë falje për të qenë të ndryshëm dhe të cilët bëjnë sakrifica të mëdha për ata që duan. Dhe ne nuk mund të shkruajmë për Frozen pa një thirrje për Olaf burrin e dëborës, i cili vepron si një simbol i paqëndrueshëm i dashurisë ndaj motrës si ai largohet nga rruga e tij për t'i sjellë ata së bashku.



(A. Hoxhaj, Portali Shkollor)

1,939 Lexime
3 vjet më parë