KRIJIM

Ese “Jeta njerëzore është një dhuratë shumë e çmuar”

Esma Rakipi është nxënëse në klasën e njëmbëdhjetë. Ajo aspiron të bëhet mjeke, por pasioni tjetër i saj është të shkruarit. Në këtë ese ajo shpalos talentin e saj, duke zgjedhur një temë sa të ndërlikuar, aq edhe të bukur.

Esma Rakipi është nxënëse në klasën e njëmbëdhjetë. Ajo aspiron të bëhet mjeke, por pasioni tjetër i saj është të shkruarit. Në këtë ese ajo shpalos talentin e saj, duke zgjedhur një temë sa të ndërlikuar, aq edhe të bukur. Ja përse duhet vlerësuar jeta, sipas saj. Ju ftojmë ta lexoni.  Jeta është një proces i vazhdueshëm që duhet të mbarojë një ditë. Jeta ka të bëjë me adhurimin e vetvetes, krijimin e vetvetes. Një citat për ju që jeta mund të kuptohet vetëm prapa, por duhet jetuar përpara. Vetë jeta është një mundësi e artë për të jetuar një jetë kuptimplote dhe për të mbështetur të tjerët ta bëjnë këtë. Nuk ka rëndësi sa vjet jeton, por se sa mirë jetoni një jetë cilësore. Frika nga vdekja gjithmon kercenon jeten tonë. Çdo person duhet të përballet me vdekjen herët a vonë, por kjo nuk do të thotë që duhet të na dekurajojë që të jetojmë jetën në maksimum ose të arrijmë qëllimet tona. Një person është i mençur vetëm kur ai/ajo është i gatshëm të takojë fatin kur të vijë, por deri në atë kohë gëzon çdo pjesë të tij. Është një ndjenjë gatishmërie. Është një udhëtim në jetën e të gjithëve ku duhet të kalojmë urën e vdekjes për të qenë në gjendje të zgjohemi në një jetë të përjetshme. Jeta njerëzore është vërtet një dhuratë shumë e çmuar. Çdo moment i jetës njerëzore na sjell një mundësi, për të vepruar për të zhvilluar dhe shprehur virtytet tona. Çdo moment hap rrugën drejt nesh për të marrë bekime. Kjo është e vërteta që jeta na jep situata pozitive dhe negative. Ajo që është me të vërtetë e rëndësishme është se si reagojmë.Ne të gjithë jemi individë unikë. Askush nuk ka lindur si ju dhe askush nuk do të ketë kurrë, prandaj çmojeni individualitetin tuaj. Shumë herë, unë has njerëz që akuzojnë Zotin për gjëra që nuk i kanë. Ata gjithmonë mallkojnë jetën e tyre. Por, a e kuptojnë ata se vetë kjo jetë është e çmuar? Nëse e bëjmë të vlefshme të jetojmë dhe të punojmë shumë drejt pozitivitetit. Jeta nuk është gjë tjetër veçse një udhëtim me mësime, vështirësi, dhimbje zemre dhe momente të veçanta. Në fund të fundit do të na çojë në destinacionin tonë, qëllimin tonë në jetë. Rruga nuk do të jetë gjithmonë një aeroplan; në fakt, gjatë gjithë udhëtimeve tona, do të përballemi me shumë sfida. Këto sfida gjithmonë do të provojnë guximin, pikat e forta, dobësitë dhe besimin tonë. Gjatë rrugës sonë, ne mund të hasim në pengesa që do të vijnë midis shtigjeve dhe ne jemi të destinuar të marrim. Për të qenë në rrugën e duhur, duhet t'i kapërcejmë këto pengesa. Ndonjëherë këto pengesa janë vërtet bekime të maskuara, vetëm se ne nuk e kuptojmë atë në atë kohë. Sekreti i jetës është më i njohur për ata që nuk janë të lidhur me asgjë aq thellë. Prandaj, ata mbeten jashtë kontaktit me shqetësimet dhe fatin e ndryshueshëm të jetës së tyre. Ata janë njerëzit që nuk e masin jetën e tyre në bazë të zotërimeve materialiste, por duke matur jetën e tyre në bazë të njerëzve pa të cilët nuk mund të jetojnë.Së fundmi, do të përfundoj se ne duhet ta bëjmë jetën të vlefshme. Duhet të jetë me dashurinë e familjes dhe miqve tanë që jeta mund të bëhet e bukur. Jeta mund të jetë më e bukur dhe e qëllimshme duke kryer detyrat tona në familjen tonë, në punë, shoqëri dhe botë në përgjithësi.© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

41,196 Lexime
3 vjet më parë