Dedikim

“Një udhëtim i mrekullueshëm” dedikimi i ndjerë i mësueses Miranda Agolli për nxënësit e saj

Në prag të mbylljes së viti shkollor 2023-2024 mësuesja Miranda Agolli ka dërguar në adresat tona një letër dedikuar nxënësve të saj, të cilën ju ftojmë ta lexoni në vijim.

Nga Miranda Agolli 


Të dashur nxënësit e mi! 


Në këtë udhëtim të gjatë që ne e quajmë vit shkollor, ju keni qenë kapitenët e anijeve tuaja, duke lundruar nëpër dete dijesh dhe duke zbuluar kontinente të reja të njohurive. Secili prej jush ka treguar guxim dhe kuriozitet, duke përballuar dallgët e vështirësive dhe duke gjetur rrugën drejt brigjeve të arritjeve.


Në këtë anije, unë kam qenë udhërrëfyesja juaj, duke ju treguar rrugën nëpër harta letrare dhe gjuhësore. Së bashku kemi eksploruar botët e fshehura brenda faqeve të librave, kemi dëgjuar zërat e poetëve dhe kemi ndarë mendimet tona në ditarët e shpirtit. Kemi ndërtuar kështjella nga fjalët dhe kemi fluturuar lart me imagjinatën tonë.


Në çdo histori që kemi lexuar, kemi zbuluar pjesëza të vetes sonë. Kemi qeshur me personazhet komikë dhe kemi ndier dhimbjen e tragjedive të tyre. Kemi ndarë momente të paharrueshme dhe kemi kuptuar se sa e fuqishme është fjala.


Tani, ndërsa ky vit shkollor vjen në fund, anija jonë e dijes arrin një tjetër port. Por ky nuk është fundi i udhëtimit tonë. Është vetëm një ndalesë në një rrugëtim të gjatë që vazhdon për gjithë jetën. Secili prej jush do të nisë aventura të reja, do të zbulojë horizonte të reja dhe do të rritet edhe më shumë.


Ju falënderoj për gjithçka që kemi ndarë së bashku. Ju falënderoj për përkushtimin, për pyetjet, për qeshjet dhe për momentet e reflektimit. Ju falënderoj që keni qenë pjesë e kësaj udhëheqjeje të mrekullueshme.


Në verën që po vjen, ju ftoj të vazhdoni të lexoni, të shkruani dhe të ëndërroni. Vazhdoni të kërkoni dijen, sepse ajo është çelësi që hap dyert e çdo bote të mundshme.


Uroj që të keni një verë të bukur, të mbushur me pushime të merituara, aventura të reja dhe shumë gëzim. Mezi pres të shoh se çfarë suksesi do të sjellë viti i ardhshëm për secilin prej jush.


Me gjithë dashurinë time për ju!©Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

2,495 Lexime
3 javë më parë