Krijim

“Një verë magjike me librat”

"Ardi ishte një djalë i vogël që e adhuronte verën, sepse kjo ishte koha kur nuk kishte shkollë dhe mund të luante gjithë ditën. Por këtë verë, diçka e veçantë pritej për të..."- shkroi Miranda Agolli.

Shkroi Miranda Agolli


Ardi ishte një djalë i vogël që e adhuronte verën, sepse kjo ishte koha kur nuk kishte shkollë dhe mund të luante gjithë ditën. Por këtë verë, diçka e veçantë pritej për të.


Një mëngjes të bukur, teksa Ardi po shëtiste në park, gjeti një kuti të vogël prej druri të fshehur nën një pemë. Kureshtar, e hapi kutinë dhe brenda gjeti një libër të vjetër me kapakë të artë. Libri dukej magjik dhe Ardi nuk mund t'i rezistonte tundimit për ta lexuar.


Kur hapi faqen e parë, një dritë e ndritshme e rrethoi dhe, papritur, ai u gjend në një botë tërësisht të re. Ishte në një pyll të mahnitshëm, me kafshë që flisnin dhe bimë që këndonin. Çdo faqe e librit e çonte në një aventurë të re: një herë ai ishte një kalorës që luftonte dragoin, herën tjetër një pirat që kërkonte thesare në dete të thella.


Çdo ditë, Ardi mezi priste të kthehej te libri magjik. Ai e kuptoi se librat kishin fuqinë të të çonin në vende të pabesueshme, të takoheshin me personazhe fantastike dhe të mësonin gjëra të reja.


Kur vera po përfundonte, Ardi vendosi t'u tregonte miqve të tij për librin magjik. Ata u mblodhën në park dhe, së bashku, lexuan faqe pas faqeje, duke përjetuar aventura të paharrueshme. Çdo fëmijë zbuloi botën e tij të preferuar nëpërmjet leximit dhe kështu, vera u bë më magjike për të gjithë.


Kur erdhi koha për të kthyer librin në kutinë e drurit, Ardi e bëri me një buzëqeshje të madhe në fytyrë. Ai e dinte se fuqia e vërtetë e librit magjik ishte në zemrën e tij dhe në dashurinë për leximin që kishte fituar. Çdo libër që do të lexonte tani, do të ishte një aventurë e re për të.


Nga ajo verë e tutje, Ardi dhe miqtë e tij gjithmonë mezi prisnin verën, jo vetëm për të luajtur, por edhe për të lexuar libra të rinj dhe për të zbuluar botë të reja. Ata filluan të mblidhen çdo javë, duke sjellë librat e tyre të preferuar dhe duke ndarë historitë që i kishin prekur më shumë. Ky klub i vogël leximi u bë një traditë e dashur për ta.


Ardi gjithmonë i kujtonte miqtë e tij se libri magjik mund të ishte cilido libër që zgjonte imagjinatën dhe i bënte të ndiheshin të lumtur. Ata mësuan se leximi nuk ishte vetëm për të mësuar gjëra të reja, por edhe për të zbuluar botë të reja brenda vetes dhe për të zhvilluar empati dhe mirëkuptim për të tjerët.


Me kalimin e viteve, dashuria e Ardit për librat vetëm u rrit. Ai vazhdoi të lexonte me pasion dhe të ndante historitë e tij të preferuara me të tjerët. Një ditë, Ardi vendosi të shkruante librin e tij magjik, duke shpresuar që historia e tij të frymëzonte fëmijë të tjerë të zbulonin kënaqësinë e leximit.


Dhe kështu, brezat e rinj që vinin pas tij, vazhduan të gjenin gëzimin dhe magjinë e librave, duke e bërë çdo verë një aventurë të paharrueshme. 


Me kohë, Ardi u bë një shkrimtar i njohur dhe librat e tij frymëzuan shumë fëmijë të tjerë që të përqafonin botën e leximit.


Librat, si ai i pari që Ardi kishte gjetur nën pemë, vazhduan të sjellin magji dhe dritë në jetën e atyre që kishin guximin t’i hapnin dhe të zhyteshin në botët e tyre të pabesueshme.


Dhe kështu, historia e Ardit dhe libri magjik u bë një legjendë, një kujtesë e përhershme për fuqinë transformuese të leximit.© Portali Shkollor - Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

392 Lexime
2 javë më parë