KRIJIM

Poezia "Çlirimi"

Eralda Muhaj, nxënëse e shkollës "Adem Haxhija", Postribë, ka përgatitur një poezi me motive atdhetare. Nxënësja është maturante dhe poezinë me titull "Çlirimi", ia dedikon atdheut.

Eralda Muhaj, nxënëse e shkollës "Adem Haxhija", Postribë, ka përgatitur një poezi me motive atdhetare. Nxënësja është maturante dhe poezinë me titull "Çlirimi", ia dedikon atdheut. 

Çlirimi

Janë ngrit trimat nga dheu

E sot zogu cicëron

Çdo shqiptari i ka qejfi

Që sot Shqipja fluturon


Më në fund jemi bashkue

Me festu kët di:t të mba:r

Me tregu që sakrificat

Shqiptarit sot i ja:n fa:l


Janë ngri:t trimat nga dheu

Që për ne dëshmorë ranë

Për Shqipëri:n ato luftuan

Lirinë asaj i siguruan


Sot flamuri valëvitet

Edhe era ka knaqsI:

Sot gji:th bota po habitet

Se shqipria gzon liri


T’gji:th ju që dëshmo:r ra:t

Që Shqiprinë e përkra:ht

Ju pra ju që sakrifikuat

Një familje e krijuat


(Portali Shkollor)

918 Lexime
1 vit më parë